Gå til sidens hovedinnhold

VM i skreifiske har fått egen og blodfersk sang!

Jack Andreassen har skrevet en sang som VM i skreifiske tar imot med åpne armer. Hør sangen her og se glimt fra fjorårets mesterskap.

Artikkelen er over 6 år gammel

– Vi har aldri opplevd maken til respons så lang tid foran VM i skreifiske.

VM-koordinator Willy Jansen, opprettet venteliste allerede i midten av november i fjor. Da hadde de nådd taket på 570 VM-deltakere til 25 års jubileet i mars. Fredag 20. mars går Lofotcup og lørdag den 21. mars arrangeres VM i skreifiske for 25. gang.

Jack Andreassen har skrevet en sang som VM i skreifiske tar imot med åpne armer. Hør sangen her og se glimt fra fjorårets mesterskap.

Jack Andreassen har laget en sang til VM i skreifiske. Hør  sangen og se video her:


-Dessverre er det nok mange av de faste deltakerne som ble tatt på senga i og med at VM ble så raskt booket fullt. Men vi kan ikke gjøre annet. Vi er nødt til å forholde oss til det taket vi har satt. Det har vi satt ut fra tilgangen på båter og kapasiteten på innveiingen, sier Jansen.

Venteliste

Koordinatoren har om lag 50–60 på venteliste. En liste han får noe bevegelse på.
– Det er alltid litt frafall underveis. Noen blir syk og noen har fått andre gjøremål som forhindrer dem til å reise til Svolvær, sier Jansen.

Les om tidligere VM i skreifiske her: VM i Skreifiske 2014

Nostalgiske båter

Sten Ståle Sortland sitter og har kontrollen over båtene som skal nyttes.
– Vi har godt om båter. Primært ønsker vi trebåter av litt størrelse. VM har hatt en flåte av nostalgiske trebåter, hver av dem med motorer som har sunget sin egen sang. For oss er dette en viktig del av hele VM arrangementet. Alle de gamle har meldt sin ankomst, bortsette fra «Hermes II» som står på slip. Men vi har noen flere «nye» av denne typen på gang. Så jubileumsåret skal vi presentere den samme vakre motornostalgien i havna og på fiskefeltet under VM, sier Sortland.

Medaljer

Jubileet blir markert på flere ulike måter. Blant annet vil det bli utdelt medaljer i gull, sølv og bronse for herrer, dame og junior. De konkurrer om størst fisk og størst fangst. I tillegg er det to- og firemanns lag. Det blir og satt opp en større pengepremie til årets verdensmester.
– Vi har ikke bestemt beløpet. det skal vi avsløre i VM-magasinet som blir gitt ut i begynnelsene av mars, sier Sortland.

Lofotpils

I og med at Lofotpils har etablert seg i Dobbelfrysa som har vært VM-arena de siste årene, flyttes mottak og VM-kafe tilbake til Kjølelagret.
– Vi får innveiing som tidligere, mens VM -kafeen blir i et eget telt som plasseres inntil veggen til Kjølelagret. Vi må ha catering på varmmaten i og med at vi ikke har kjøkken. Også synes vi det er naturlig at markerer jubileet med pils fra egen by. Så målet vårt er Lofotpils på boks, sier Sortland.

Les mer om Lofotpils her: Snart klar til å fylle 400.000 ølbokser

Kommentarer til denne saken