1200 kilo torsk fra Innersia

KYSTTORSK: Skipper Leif Ole Olavsen (tv) mener fangsten består av kun kysttorsk. Begge foto: Kai Nikolaisen

KYSTTORSK: Skipper Leif Ole Olavsen (tv) mener fangsten består av kun kysttorsk. Begge foto: Kai Nikolaisen

Av
Artikkelen er over 5 år gammel

Dårlig vær har ført til landligge stort sett langs hele kysten. Denne uken har noen fiskere prøvd seg på Innersia med vekslende hell

DEL

Ole orkan og hans venner har gjort det umulig for fiskerne å komme seg på havet. Denne uken har noen få båter prøvd lykken på Innersia.
Mandag leverte en snurrevadbåt rundt 5000 kilo torsk, sløyd vekt, til L Bergs sønner i Svolvær. Fangsten var tatt på Innersia.
Tirsdag kveld kom snurrevadbåten «Brandsholmbøen» opp til Olavsen AS sitt anlegg på Steine etter et sjyvær på Innersia. Vanligvis bruker båten å drifte for Vesterålen, men været gjorde at de gikk hjem.
–Værmeldingen var så dårlig at vi valgte å gå hjem og prøve oss litt på Innersia, sier skipper Leif Ole Olavsen i det den 26 meter lange båten legger til kai.
 

1200 kilo

Han er ikke så veldig fornøyd med fangsten.
–Vi har rundt 1200 kilo torsk, sløyd vekt. Vi var eneste båt på feltet og det gjør det litt vanskelig å lete opp fisk. På denne tiden står fisken spredt, sier Olavsen som forteller at de også ble plaget.
–Vi satte oss fast i bunnen og ødela en not. Dermed blir det litt arbeid, slår han fast.
På kaia sto det en hele velkomstkomite av folks om var veldig sugen på fersk fisk, lever og rogn.
–Er dette skrei?
–Nei, dette er nok kysttorsk. Det er helt vanlig at det ikke er skrei på Innersia så tidlig på året, slår Leif Ole Olavsen fast.
Fiskekjøper Jan Odin Olavsen mener derimot at det er eksemplarer av skrei.
–Se på denne. Dette er en kar som er langveisfarende, det er det ingen tvil. Det er helt klart mest kysttorsk, men det er en og annen skrei også, slår fiskekjøperen fast.
Han forteller at fisken blir iset og sendt ut på ferskmarkedet.

300 kilo på garn

En garnbåt fra Ramberg leverte tirsdag 300 kilo til Ramberg Fisk AS. Omtrent halvparten var torsk, resten sei. Fisken var tatt på Innersia.

Artikkeltags