To fiskere reddet etter over 5 timer langt drama i heftig uvær

Av
Artikkelen er over 3 år gammel

To menn tok seg til land da båten tok inn vann i heftig uvær. Timer senere ble de reddet av redningshelikopter.

DEL

Sea King, Kystvakta, fartøy og bakkepersonell ble kalt inn i en redningsaksjon ved Makkaur i Båtsfjord kommune natt til tirsdag.

Dette skriver iFinnmark.

En båt hadde gått på grunn i natt og to menn har tatt seg velbergede til land – men verken Sea King eller fartøy kom seg fram til disse to personene på grunn av dårlig vær.

– Det er et forferdelig vær. Det er fryktelige vindkast. Sea King fra Banak har forsøkt å komme til, men det er forferdelig vanskelig, sa redningsleder hos Hovedredningssentralen i morges.

Båt gikk på grunn

Redningsaksjonen startet klokken 01:50 i natt. Da fikk Hovedredningssentralen Nord-Norge melding om at en mindre fiskebåt med to personer ombord var i vansker øst av Makkaur.

Det ble sendt ut en MAYDAY RELAY-melding over Vardø radio, og redningsskøyta «Reidar von Koss» og trålerne «Gadus Poseidon» og «Båtsfjord» responderte og satte kurs mot området. Sea King redningshelikopter ble sendt fra Banak i Porsanger. Senere har også KV «Harstad» satt kurs mot området.

Like over klokken 0200 fikk «Gadus Poseidon» radiokontakt med havaristen, som da hadde gått på grunn, men ikke tok inn vann. Uværet gjorde det umulig for Sea King og fartøy å komme seg til havaristen fra sjøsiden, og Sea King måtte gi opp å komme til fra luften på grunn av sterke fallvinder i området.

Hoppet ut i sjøen

Like før klokken fire hadde situasjonen utviklet seg slik at båten fortsatt lå på grunn og nå tok inn vann. Mannskapet tok seg til land i redningsdrakter, ifølge politiets operasjonssentral i Finnmark politidistrikt.

De tre fartøyene ligger stand by og holder de to opplyst med lyskastere, ifølge HRS.

Politiet jobbe seg fram over land, og hadde satt opp en patrulje med tre snøscootere bemannet av politi, Røde Kors Hjelpekorps og Sivilforsvaret.

Plukket opp av helikopter

I sjutiden gjorde redningshelikopteret nytt forsøkt på å ta seg til mennene, noe som lyktes. Fiskerne flys nå til land, ifølge mannskapet ombord i «Reidar von Koss» like før klokken åtte.

Mannskapet forteller at vinden var oppe i 40 til 45 meter per sekund i natt.

Send inn tekst og bilder «

Lofotposten vil fortelle om smått og stort i Lofoten, men vi rekker ikke over alt. Har vi gått glipp av noe? Du kan bidra her!

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken