Innbrudd i fiskebåt:- De har tatt med seg VHFer og PCer

INNBRUDD: Det har vært ubudne gjester om bord i "Unstad Junior" i helga.

INNBRUDD: Det har vært ubudne gjester om bord i "Unstad Junior" i helga. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel
DEL

Snurrevadbåten «Unstad Jr» fra Sennesvik er for tiden på fiske utenfor Andenes. Før helga dro mannskapet hjem til Lofoten, og båten ble liggende på Andenes.

Da de kom tilbake til båten søndag ettermiddag fikk de seg en overraskelse.

– I løpet av helga har noen tatt seg inn i båten. Det er blitt stjålet noen pc-er, bærbare VHFer, og annet utstyr. Vi fant noe av dette igjen på dekk og noen under shelterdekket. Saken er anmeldt, og politiet var her søndag kveld. Jeg har nå fått melding om at de har funnet mer av tyvegodset, og jeg skal nå opp til politiet for å hente det, sier skipper Remi Unstad til Lofotposten mandag morgen.

– Han som er pågrepet skal være en lokal kjenning av politiet, legger han til.

Unstad forteller at det ikke er så store ødeleggelser om bord.

– Han har rotet mye og det ser verre ut enn det er. Han har ødelagt noen deksler til strømpanel i rorhuset, men det er ikke det store. Han har heller ikke funnet medisinkista, sier Unstad som forteller at mannen har tatt med seg en mappe med alle båtens dokumenter.

– Det er det verste. Vi kan ikke gå på havet uten disse papirene, så vi må se hva vi kan gjøre med det. Nå skal vi ha service på motoren i dag så sånn blir vi ikke hindret, forteller skipperen.

I tillegg til «Unstad Jr» var det en båt til på Andenes har hatt innbrudd i løpet av helga.

Artikkeltags