Terje jubler: – Denne torsken holdt AKKURAT inn til kaffe!

Henningsvær: Skipper Terje Breivik på «Hydra» er glad for at vekta bikket 30 kilo og de sikret seg kaffe. Foto: Privat

Henningsvær: Skipper Terje Breivik på «Hydra» er glad for at vekta bikket 30 kilo og de sikret seg kaffe. Foto: Privat

Mannskapet på snurrevadbåten «Hydra» håpet på kaffetorsk og vekta stoppet akkurat på rett side av 30 tallet.

DEL

Gå høsten i møte - KUN 88 kr for 8 uker med papiravisen og alt innhold på nett

Kaffetorskene fortsetter å sige inn fra hele Lofoten.

Alfinn Hansen på garnbåten «Bremholmen» fra Henningsvær fikk en kaffetorsk på 31 kilo på Henningsværstraumen og den ble levert til Riksheim Fisk AS.

Holdt så vidt

Terje Breivik og resten av mannskapet på snurrevadbåten «Hydra» fra Rørvik er for tiden på fiske med base i Henningsvær.

– Hei, er det her vi melder inn kaffetorsk? Vi har fått en som vi tror er stor nok. Vi får håpe det holder, sto det i meldingen som Brevik sendte til kaffetorsktelefoen, 90166355, mens de var på tur på land.

Et par timer senere piper det igjen på telefonen. Denne gang med et bilde.

– Jess, det hold akkurat. 30,5 kilo veide kaffetorsken som ble levert til Gadus Norway AS, melder en fornøyd skipper.

 • Skipper Tor Kristiansen på snurrevadbåten «Havpryd» fra Ørsnes fikk mandag sesongens tredje kaffetorsk. Den veide 32 kilo, tatt på Innersia, og ble levert til NSW AS på Kleppstad.
 • «Eggumsværing» er en garnbåt fra Eggum og mandag kunne skipper Morten Kristiansen bokføre årets første kaffetorsk. Den veide 30 kilo og ble levert til Steinfjorden Sjømat AS på Eggum.
LILAND: Sverre Johansen med kaffetorsken på 3,6 kilo han og faren, Kyrre, på «Laupstadværing» fikk i Austnesfjorden og leverte til Nessan Fisk AS

LILAND: Sverre Johansen med kaffetorsken på 3,6 kilo han og faren, Kyrre, på «Laupstadværing» fikk i Austnesfjorden og leverte til Nessan Fisk AS

 • Kyrre Johansen fra Laupstad driver garnfiske sammen med sønnen, Sverre, på «Laupstadværing. De fikk en kafffetorsk på 30,6 kilo som ble levert til Nessan Fisk AS på Liland.
 • Skipper Holger Pedersen på linebåten «Hestholmen» fikk ikke mindre enn to kaffetorsker på Henningsværstraumen. De veide 33 og 30 kilo. De ble levert til Riksheim Fisk AS.
 • Også på Yttersia biter kaffetorsken på lina. Danny Jakobsen på «Gjøa» fikk en på 30 kilo som ble levert tilLofoten Klippfisk AS på Napp.
 • BALLSTAD: Trond Ketil Nilsen med kaffetorsken på 30,5 kilo han og faren, Harald, på «Hemmingodden Jr « fikk på lina på Yttersia.Den ble levert til Lofoten Fish Export AS på Ballstad

  BALLSTAD: Trond Ketil Nilsen med kaffetorsken på 30,5 kilo han og faren, Harald, på «Hemmingodden Jr « fikk på lina på Yttersia.Den ble levert til Lofoten Fish Export AS på Ballstad

  Harald Nilsen på linebåten «Hemmingodden Jr» fra Ballstad drifter også på Yttersia. Han fikk en kaffetorsk på 30,5 kilo og leverte til Lofoten Fish Export AS på Ballstad.
 • Per Jørn Solhaug på garnbåten «Lysbøen» fra Ramberg er virkelig i siget. Mandag fikk de si femte kaffetorsk på Yttersia. Den veide 31 kilo og ble levert til Ramberg Fisk AS.

Nummer 11 i år!

«Uregutt» med skipper Per Asbjørn Wærstad fra Sennesvik har virkelig fått dreisen på kaffetorsk. Tirsdag meldte de inn deres 11 kaffetorsk denne sesongen. Den veide 30,5 kilo og ble levert til Framnes.

Snurrevadbåten «Roholmen» fra Ballstad meldte tirsdag inn to kaffetorsker. De veide 30 og 31 kilo. Paul Gunnar Rotøy på garnbåten «Hanne Marie» fra Aure fikk mandag sin andre kaffetorsk denne sesongen. Den veide 35 kilo og ble levert på Eggum.

Bildeserie

Sjekk alle kaffetorskene

OPPDATERT:21.april : 
Alle som får en torsk over 30 kilo får ett kilo kaffetorskkaffe og en kaffetorskdiplom.Lone med kaffetorsken på 31 kilo hun og resten av mannskapet på "Hilmarson" leverte til AS Glea på Røst

Årets største

Skipper Geir Roger Benoisen på snurrevadbåten «Kim Roger» fra Sørvågen fikk to kaffetorsker ved Værøy.

De veide 43 og 38 kilo. 43 kilo er årets største.

De ble levert til BR. Arntzen AS på Sørvågen.

Dermed er vi oppe i 69 kaffetorsker denne sesongen. Fram til nå har vi ligget foran fjoråret, men nå ligger vi bak. På samme tid i fjor var det kommet 84 og da endte vi på 489 kaffetorsker.

Alle som får en torsk/skrei over 30 kilo får ett kilo kaffetorskkaffe og en kaffetorskdiplom.

Artikkeltags