Hvem får årets første kaffetorsk?

2018:  Tor Petter Kristiansen med årets første kaffetorsk I 2018. Den veide 32,5 kilo og ble tatt av "Eggumsværing". Noah ser storøyd på den store fisken.

2018: Tor Petter Kristiansen med årets første kaffetorsk I 2018. Den veide 32,5 kilo og ble tatt av "Eggumsværing". Noah ser storøyd på den store fisken.

Artikkelen er over 1 år gammel

Kaffetorsk har en lang og stolt tradisjon i Lofotposten og det blir kaffetorsk også denne lofotsesongen. Nå er spørsmålet om hvem som får den første.

DEL

I over 50 år har Lofotposten delt ut ett kilo kaffe til alle fiskere som i løpet av lofotsesongen har fått en torsk/skrei på over 30 kilo. Derav navnet kaffetorsk.

Kaffe og diplom

Vi blir selvsagt å videreføre denne stolte tradisjonen også denne vintersesongen. Alle vil få ett kilo kaffetorskkaffe og en kaffetorskdiplom.
Diplomet er laget av kunstner Dagfinn Bakke som i mange år var avistegner i Lofotposten og var kjent under kunstnernavnet Dan.

Også i år er det Friele som leverer årets Kaffetorskkaffe.

Lofotposten har også hatt som tradisjon de siste årene at båtlaget som får den første kaffetorsken også får kake. Det vil vi videreføre også i år. Den eneste betingelsen er at kaffetorsken må være levert i Lofoten.

I fjor var det skipper Morten Kristiansen og resten av mannskapet på garnbåten «Eggumsværing» som fikk årets første kaffetorsk. Den ble tatt utenfor Eggum den 29. januar og veide 32,5 kilo. Dermed ble det kake på Morten og gutta. Nå er vi spent hvem som får kake i år.

Les også: Her er årets første kaffetorsk: - Det passa bra førr nu e vi alvorlig kaffetørste!

Meld inn!

I 2016 ble det satt ny kaffetorskrekord med hele 489 kaffetorsker. I 2017 ble det «bare» 338, mens vi i fjor endte opp med 348 stykker.

Ut fra at kvotene er blitt mindre så tror vi ikke at vi når opp til det antallet i år, men vi har kaffe nok så det er bare å melde inn.

Vi må vite nøyaktig vekt på fisken, hvor den er fisket og levert. Vi må også ha brukstype, båtnavn og navn på skipper. Vi vil svært gjerne også ha bilder av mannskap/skipper med fisken.

Du kan melde kaffetorsken til red@lofotposten.no eller 90166355. Bilder kan sendes til 90166355.

Lofotposten vil gjerne også ha tips om det som skjer rundt omkring i fiskeværene i Lofoten og tar imot tips på 90166355.

Les også: Kaffetorsk ga kakefest: - Det er jeg som skal ha æren for at det ble kake!

2018


Artikkeltags