Først fikk Henning (11) egen kveitevad, så fikk han kveite!

Denne kveita på vel syv kilo ble fangsten da 11 år gammel Henning Børresen dro sin egen kveitevad for første gang. Alle foto: Privat

Denne kveita på vel syv kilo ble fangsten da 11 år gammel Henning Børresen dro sin egen kveitevad for første gang. Alle foto: Privat Foto:

Artikkelen er over 4 år gammel

11 år gamle Henning Børresen fra Vestresand stråler etter å ha fått sin aller første kveite og det på sin egen kveitevad.

DEL

I sommer fortalte Lofotposten om 11 år gamle Henning Børresen fra Vestresand som hadde kjøpt båt for egne sparepenger og drev garnfiske etter flyndre:  Fiskelykke for Henning

Han var stolt over at han hadde klart å spare til egen båt og neste mål var å spare så mye penger at han fikk råd til å kjøpe kveiteline eller kveitevad som det heter på fagspråket.

Gratis kveitevad

Pappa Terje Børresen kan fortelle at etter at Lofotposten skrev om Henning så fikk de to henvendelser.

Klar: Her er bruket klart for setting.

Klar: Her er bruket klart for setting.

- Først ringte en mann fra Gravdal og ga Henning en nesten ubrukt kveitevad. Ett par dager senere ringte en pensjonert fisker fra Steine og tilbød han en kveitevad som bare var brukt en gang, Henning var helt i skyene over at folk var så snille, forteller Terje.

Da de kom ned til Steine, ble Henning tatt med i bua til fiskeren.

- Etter at Henning hadde fått kveitevaden spurte fiskeren om det var mer han hadde lyst på. Dermed dro vi hjem med to stamper vanlig line også. Du skal tro det var en lykkelig gutt, sier Terje som forteller at Henning nå har en komplett kveitevad på 76 krok.

Klaff i første forsøk

Fredag ble kveitevaden satt i sjøen og det var en spent gutt som sammen med pappa dro bruket dagen etter.

- På en av de aller siste krokene fikk vi ei kveite på 7 kilo. Det var en stolt gutt som kom på land den dagen, flirer Terje.

STOLT: Henning er stolt over den flotte kveitevaden han fikk helt gratis av folk som hadde lest om han.

STOLT: Henning er stolt over den flotte kveitevaden han fikk helt gratis av folk som hadde lest om han.

Søndag dro de flyndregarn og det ble noen kroner i kassen.

- Han vurderer veldig nå hva han skal spare til. Han ønsker seg nytt ratt, flere flyndregarn og så mente han at han hadde så mye utstyr at han egentlig trengte ny båt. Han er bare 11 år og det er lover og regler i forhold til motorstørrelse som vi må følge. Vi får se det litt an, han er jo tross alt bare 11 år, sier Terje som er med Henning på sjøen.

Mandag var det skolestart.

- Det var han overhodet ikke klar for. Han hadde bare lyst til at vi skulle sette kveitevaden igjen, forteller Terje søndag ettermiddag.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken