Fiskeriministeren inviterer til folkemøte i Svolvær

FOLKEMØTE: Fiskeriminister Per Sandberg håper på stor deltakelse under folkemøtet i Svolvær onsdag ettermiddag.

FOLKEMØTE: Fiskeriminister Per Sandberg håper på stor deltakelse under folkemøtet i Svolvær onsdag ettermiddag. Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

I forbindelsen med arbeidet det nye kvotesystemet ønsker fiskeriminister Per Sandberg innspill fra folk langs kysten. Onsdag inviteres det til folkemøte i Svolvær.

DEL

Fiskeriminister Per Sandberg inviterer til folkemøte i Svolvær. Møtet holdes onsdag ettermiddag på Thon-hotellet.

– I løpet av sommeren skal vi ha flere folkemøter om arbeidet med det nye kvotesystemet. Vi starter i Svolvær, i fiskerifylket Nordland. Lofoten er det stedet der kystfiskeflåten kan fiske langreist torsk på en kortreist måte. Jeg håper mange har mulighet til å komme, og ser fram til å få gode innspill, sier fiskeriminister Per Sandberg i en pressemelding.

Vi har mange regler for hvem som kan fiske, hvordan og hvor mye de kan fiske. Dagens system er svært komplekst, lite fleksibelt og modent for endringer. 

Bakgrunnen for folkemøtene er regjeringens arbeid med et nytt kvotesystem. Arbeidet skal munne ut i en stortingsmelding, som etter planen skal legges fram våren 2019.

– Ambisjonen min er å er få på plass et system som både er enklere, mer fleksibelt og som gir bedre grunnlag for forvaltningen og verdiskapingen av fisken vår. Vi ønsker at alle som er berørt skal ha mulighet til å si sin mening om hvordan framtidens kvotesystemet bør se ut, sier Sandberg.

Statsråden vil holde en kort innledning, og møtet vil deretter åpnes for debatt. I tillegg til møtet i Svolvær, skal det være folkemøter i Ålesund, Alta og Mandal.

HER finner du mer info.

Les også: Stemte mot Nordland-vedtak: – Vi reagerer, og skal ta saken opp med våre representanter

Les også: Stor motstand mot strukturering av sjarkflåten

Les også: Fisker-strid om sjarkflåten 

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken