Hvem lander årets første kaffetorsk?

FØRST: Jonas Hansen og resten av mannskapet på «Dentax Senior» fikk den første kaffetorsken i 2015. Hvem får den første i år. Foto: Privat

FØRST: Jonas Hansen og resten av mannskapet på «Dentax Senior» fikk den første kaffetorsken i 2015. Hvem får den første i år. Foto: Privat

Av
Artikkelen er over 4 år gammel

Lofotsesongen er så vidt i gang og vi venter i spenning på den første kaffetorsken i 2016. Mannskapet som får årets første kaffetorsken får tradisjonen tro også kake fra Lofotposten.

DEL

Kaffetorsken er en over 40 år lang tradisjon i Lofotposten. Tradisjonen blir selvsagt videreført i 2016. I fjor ble det meldt inn 289 kaffetorsker og det var ny rekord. Den tidligere rekorden var fra 2014 og lød på 197. Spørsmålet i år er om vi runder 300 kaffetorsker.

Her er alle

Kake til de første

I fjor var det skipper John M. Hansen og resten av mannskapet på snurrevadbåten «Dentax Senior» fra Svolvær som fikk årets første kaffetorsk. Den ble tatt ved Moholmen den 31. januar og veide 34 kilo. Lofotposten spanderte kake på mannskapet siden de fikk årets første. Det vil vi også gjøre i år til mannskapet som får årets første kaffetorsk. Forutsetningen er at vi får bilder av fisk og mannskap. Det er innmeldingstidspunktet som gjelder. Skipper Leif Ole Olavsen og resten av mannskapet på «Brandsholmbøen» fra Steine fikk hele ti kaffetorsker i fjor og var den båten som fikk flest. Trond K. Johansen på garnbåten «Ariadne» fra Laupstad fikk fjorårets største kaffetorsk som veide 44 kilo. Også i år deler vi ut ett kilo kaffetorskkaffe og en eksklusiv kaffetorskdiplom til alle som melder kaffetorsken inn til Lofotposten. Diplomet er laget av Dagfinn Bakke.

Meld inn!

Får du en torsk over 30 kilo så melder du den inn til 90166355 eller kn@lofotposten.no. Vi må vite den nøyaktige vekten på skreien (rund vekt), navn på båt og skipper, brukstype, hvor den ble tatt, og til hvilket bruk den ble levert. Vi tar også svært gjerne imot foto av mannskapet med kaffetorsken. Bilder kan sendes til oss på MMS 90166355. Har du andre tips om det som skjer rundt om i fiskeværene i Lofoten er vi også svært interessert i å få vite om det. Kontakt oss på 90166355/76067800.

Artikkeltags