Tildelinger av rekrutteringskvoter: - Skal gjennomgå egen saksbehandling av kvotetildelinger

TORSK: Fiskeridirektoratet skal nå se om de har gjort feil ved tidligere års tildeling av rekrutteringskvoter

TORSK: Fiskeridirektoratet skal nå se om de har gjort feil ved tidligere års tildeling av rekrutteringskvoter

Artikkelen er over 1 år gammel

Fiskeridirektoratet har bedt region nord om å foreta en ny vurdering av tildelinger av rekrutteringskvoter som er gjort de siste fem årene.

DEL

Lofotposten skrev fredag om fisker Einar Lind fra Svolvær som først fikk tilsagn om rekrutteringskvote fra og med 2019. Sist fredag fikk han derimot beskjed om han likevel ikke fikk.

Les også: I november fikk Einar (26) rekrutteringskvote: - Fredag fikk jeg beskjed om at jeg ikke fikk likevel

Feiltolkning

Grunnen til det var at etter klagebehandling gikk kvoten i stedet til Håvard Vikedal Pedersen på Røst. Bakgrunnen var at Fiskeridirektoratet har gjort en feil vurdering av ett av kriteriene.

Nå skal Fiskeridirektoratet forsikre seg om at det ikke er blitt gjort feil ved tidligere tildelinger.

- Ved tildelingen av rekrutteringsadganger for 2019 ble det avdekket at Fiskeridirektoratet region Nord, som har det nasjonale ansvaret for saksbehandling av rekrutteringsadganger, har vurdert ett av kriteriene feil. I klagerunden etter den foreløpige tildelingen ble det klart at et midlertidig tilsagn ble omgjort slik at en annen rykket opp og fikk tildelt en såkalt rekrutteringskvote. Fiskeridirektoratet region Nord skal på oppdrag fra hovedkontoret i Fiskeridirektoratet foreta en ny gjennomgang av saksbehandlingen knyttet til rekrutteringsadgang for yngre fiskere. Bakgrunnen for gjennomgangen er feiltolking av kriteriene som ligger til grunn for tildelingene, heter det fra direktoratet.

– Vi ønsker at region Nord skal vurdere om det kan være andre som kan ha falt ut også i tidligere tildelinger som skulle hatt rekrutteringsadgang slik kriteriene sier. Vi gjør oppmerksom på at denne gjennomgangen kun gjelder de årene hvor disse kriteriene har vært gjeldene, det vil si fem år tilbake, sier direktør Aksel Eikemo i Ressursavdelingen i Fiskeridirektoratet.

Gjennomgangen gjelder ikke for 2019. Der er alt gjort rett.

Siste fem årene

En slik gjennomgang vil i følge Fiskeridirektoratet avdekke om det er noen som skulle hatt rekrutteringsadgang, og det vil da bli foretatt en ny saksbehandling av disse. Fiskere som har fått adgang, men som med bakgrunn i kriteriene eventuelt ikke skulle hatt, vil ikke bli berørt av en slik gjennomgang. Når gjennomgangen er ferdig vil Fiskeridirektoratet offentliggjøre resultatet av den.

Rekrutteringsordningen er bestemt av Nærings- og fiskeridepartementet og gjelder for fiskere født 1988 eller senere.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken