Fiskeriministeren kutter ut rekrutteringskvoter til ungdom

Siden 2009 har det vært utdelt rekrutteringskvoter til unge fisker. Fiskeriministier Harald T. Nesvik (Frp) vil ikke dele ut rekrutteringskvoter i år.

DEL

Siden 2009 har godt over 100 unge fiskere fått tildelt såkalte rekrutteringskvoter. Ordningen skulle gjøre det lettere for å unge fiskere å komme inn i næringen.

Tidligere har rekrutteringskvotene blitt lyst ut tidlig på høsten, men ikke i år.

Stortingsrepresentant Geir Adelsten Iversen (Sp) stilte fiskeriminister Harald T. Nesvik et skriftlig spørsmål i Stortingets spørretime om når det blir lagt ut muligheter for unge fiskere å få tildelt rekrutteringskvoter for 2020.

Nå har Nesvik svart på Iversen.

– Siden rekrutteringskvotene ble innført i 2009 har det blitt tildelt mer enn 120 deltakeradganger. Ordningen har gitt flere muligheten til å etablere seg som fartøyeier. Samtidig har det vært det noen utfordringer med rekrutteringskvoteordningen. Jeg mener det er naturlig etter en tiårsperiode med ordningen at veien videre for problemstillingene knyttet til rekruttering til fiskeflåten vurderes. I kvotemeldingen er det foreslått ulike tiltak som berører rekruttering. I påvente av behandling av kvotemeldingen i Stortinget legger jeg ikke opp til å utlyse rekrutteringskvoter med virkning for 2020, heter det i svaret fra Nesvik.

Les også: Adrian (26) kjøper 19 meter lang snurrevadbåt: – Må bare være tøff og satse

Artikkeltags