Hvem bør få fiskernes "Oscar"?

Markedskonsulent i Norges Råfisklag, Eve Falck, holder statuetten som årets kvalitetsfisker får til odel og eie.

Markedskonsulent i Norges Råfisklag, Eve Falck, holder statuetten som årets kvalitetsfisker får til odel og eie. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

Hvert år deler Norges Råfisklag ut pris til årets kvalitetsfisker.

DEL

Nå ønsker råfisklaget forslag til kandidater i kåringa.

- Prisen deles ut til én eller flere fiskere, eller hele mannskap, på fartøy som utøver sitt fiskeri med gode kvalitetsholdninger. I mai deler Råfisklaget ut prisen for 16. gang og nå ønsker vi hjelp til å finne årets kandidater.

Alle kan nominere kandidater. Råfisklagets fagjury går igjennom forslagene og sjekker referanser hos fiskekjøpere og kvalitetskontrollører. Hvem som vinner, avslørs i Tromsø på årsmøtet den 14. mai.

Her kan du nominere deg selv eller den du mener bør vinne.

Nominasjonen må ha bakgrunn i fangst levert i Norges Råfisklags distrikt. Det er ingen restriksjoner i forhold til båttype, redskapstype eller fiskerier. Men det stilles strenge krav til vinneren, ifølge Råfisklaget.

– Vi ser etter kandidater med gode holdninger til kvalitet, og som avpasser fangsten i forhold til båtens kapasitet. Det betyr blant annet å utstyre båten sin for umiddelbar bløgging, utbløding og kjøling, og levere den beste fisken uansett om det er gode eller dårlige tider. Samtidig er vi opptatt av at «Årets kvalitetsfisker» skal være et godt forbilde for andre, sier Falck i ei pressemelding.

I 2018 ble Tor Inge Nilsen fra Ballstad kåret til "Årets kvalitetsfisker".


Artikkeltags