Råfisklaget gir en million til strandryddeaksjoner

MILLIONSTØTTE: Norges Råfisklag gir en million kroner i støtte til lag og foreninger som vil rydde i fjæra.

MILLIONSTØTTE: Norges Råfisklag gir en million kroner i støtte til lag og foreninger som vil rydde i fjæra.

Artikkelen er over 2 år gammel

Villfisknæringen tar mer ansvar for havmiljøet og har satt av en million som skal gis til lag og foreninger som rydder i fjæra.

DEL

I en pressemelding opplyser Norges Råfisklag at de har satt av en million kroner til støtte av ryddeaksjoner i fjæra langs kysten i deres distrikt i 2018. Distriktet til Råfisklaget strekker seg fra Møre til Finnmark.

-Vi oppfordrer derfor alle – enkeltpersoner, lag, næringsaktører og organisasjoner – til å bli med på dette gode tiltaket som gir tilbake til både lokalsamfunnene langs kysten generelt, og villfisknæringen spesielt, heter det i pressemelding.

Det er enkelt å delta;

– Det du må gjøre er å registrere din ryddeaksjon på «Ryddeportal», sende oss en kopi av registreringen samt en kortfattet søknad om støtte. I søknaden skal det stå hva din ryddeaksjon går ut på, og hvilken sum du trenger til gjennomføringen. Oppgi også hvor stor egeninnsatsen blir, så blir vi enige om et støttebeløp innenfor en maksimal ramme på kr 50.000, opplyser Råfisklaget.

Støtten fra Råfisklaget kan kombineres med støtte fra andre kilder, slik at det kan oppnå best mulig resultat, dette må da stå i søknaden.

-Utbetaling skjer etter at ryddeaksjonen er dokumentert gjennom «Refusjonsordningen for herreløst marint avfall», kopi av fakturaer for øvrige utlegg er sendt til oss, samt bilder og tekst som viser før og etter rydding, ryddegjengen i arbeid, og søppelmengden klar for deponi. Ryddeaksjonen tilsluttes Miljødirektoratets «Hold Norge Rent-aksjon 2018», det er derfor de samme kriteriene og dokumentasjonskrav som gjelder her. Refusjonsordningen for herreløst marint avfall må benyttes før støtte kan utbetales, heter det avslutningsvis i pressemeldingen.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken