Råfisklaget med ungdommelig videokonkurranse med 20.000 kroner i premie

SJØMAT: Norges Råfisklag ønsker videofilmer fra ungdom som beskriver hva norsk sjømat betyr for dem

SJØMAT: Norges Råfisklag ønsker videofilmer fra ungdom som beskriver hva norsk sjømat betyr for dem Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

Norges Råfisklag ønsker å få ungdom mer interessert i sjømat og går nå nye veier. Nå inviteres skoleklasser til å bli med i videokonkurranse der premien er 20.000.

DEL

De inviterer alle ungdomsskole- og videregåendeskoleelevene i deres distrikt, som er fra Nordmøre til Finnmark, til å delta i deres nye videokonkurranse. Det er totalt 20.000 kroner i premiepotten, og vi trekker inntil fire vinnere. Konkurransen dedikeres temaet «sjømat og ungdom».

– Med denne konkurransen ønsker vi å få et klarere bilde av hvilket forhold unge har til næringen. I tillegg tror vi at dette kan være en fin mulighet for elevene til å utforske og lære mer om norsk villfisknæring.Vi ønsker å se videosnutter som forklarer hva norsk, villfanget sjømat betyr for unge i dag. Alt du som bidragsyter trenger å gjøre for å delta er å sende inn en videosnutt på maks to minutter som på en eller annen måte svarer på spørsmålet: «Hva betyr fiske og norsk, villfanget sjømat for deg?». Videoen kan vise ditt personlige forhold til fiske og sjømat, det kan være gode historier, inspirerende mennesker, konkrete situasjoner – ja, her er det bare fantasien som setter grenser, heter det på hjemmesiden til Råfisklaget.

– Her trenger man ikke være filmskaper for å vinne. Vi dømmer etter kriterier som varierer fra faglig substans og engasjement, legges det til.

Råfisklaget opplyser at juryen står fritt til å velge ut inntil fire vinnere. En første- og andreplass i hver av gruppene ungdomsskole og videregående skole. Premien går til skoleklassen, ikke privatpersoner.
Vinner (-ne) må være bosatt i Norge.

Premien er inntil 20.000 kroner.

Konkurranseperioden er fra 1. januar til 23. mars 2018.

hjemmesiden til Norges Råfisklag finnes utfyllende konkurranseregler og påmeldingsinformasjon.

Artikkeltags