Gode tider for lakseoppdretterne

Tjener penger: Norske lakseeksportører får en meget god pris på laksen. Foto: Marius Fiskum © Norwegian Seafood Council

Tjener penger: Norske lakseeksportører får en meget god pris på laksen. Foto: Marius Fiskum © Norwegian Seafood Council

Artikkelen er over 1 år gammel

Norge eksporterte 163 000 tonn sjømat for totalt 7,6 milliarder kroner i mai. Av dette kom 5,3 milliarder kroner fra lakseeksport.

DEL

Norges sjømatråd opplyser at volumet var på samme nivå, mens eksportverdien økte med 888 millioner kroner eller 13 prosent, sammenlignet med mai i fjor. Hittil i år har Norge eksportert 1,1 millioner tonn sjømat til en verdi av 39 milliarder kroner. En av grunnene til veksten var lakseprisen. Mens gjennomsnittsprisen for fersk hel laks var 60,17 kroner i mai 2016, var den 69,98 kroner per kilo i mai 2017. Polen, Frankrike og Danmark var største mottakere av laks fra Norge i mai.

–I mai måned var det vekst i eksporten for alle de største kommersielle artene som laks, torsk, hyse og sei. Spesielt økte etterspørselen etter norsk laks i Asia. Det innebærer at en stadig større andel av den norske laksen går til rått konsum. Lakseprisen var i mai måned på 70 kroner per kilo, noe som er den nest høyeste prisen som er målt i år, sier Paul T. Aandahl i Norges sjømatråd i en pressemelding. For torsk er det størst vekst for konvensjonelle produkter som saltfisk og klippfisk. De viktigste driverne er økt kampanjetrykk i Portugal og vekst i den brasilianske økonomien

Artikkeltags