Røst-sjarken skal heves

HEVES: Redningsskøyta «Skomvær III» begynte å slepe sjarken, men den sank på rundt 80 meters dyp. Må skal sjarken heves. Foto: Rune Ellingsen

HEVES: Redningsskøyta «Skomvær III» begynte å slepe sjarken, men den sank på rundt 80 meters dyp. Må skal sjarken heves. Foto: Rune Ellingsen Foto:

Artikkelen er over 5 år gammel

Statens havarikommisjon for transport (SHT) og politiet har besluttet å heve båten som sank utenfor Røst 2. påskedag. En person er savnet etter ulykken.

DEL

Det var om formiddagen 2. påskedag at en sjark på 28 fot sank på Innersia av Røst. Det var to personer om bord i sjarken. Den unge skipperen og hans bestefar. Skipperen ble berget av en annen båt, mens bestefaren satt innesperret i rorhuset og ble med sjarken ned.


Skipperen er hjemmehørende på Røst, mens den savnete var fra Helgeland.
Det er politiet i Salten som leder etterforskningen.
Før helgen sa stabssjef Arne Hammer ved politiet i Bodø til Lofotposten at mandag skulle politiet og SHT avgjøre om båten skulle heves eller om de bare skulle hente opp den savnete.

Skal heves

Nå er det bestemt at sjarken skal heves.
-Grunnen til at man ønsker å heve båten er fordi det blir ansett som den tryggeste måten å få opp den savnete på en verdig og sikker måte. I tillegg er det viktig for alle involverte at vi finner årsaken til havariet. Ved å heve båten vil man få best mulig grunnlag for å kunne fastslå årsaken til denne tragiske ulykken, opplyser stabssjef Arne Hammer i en pressemelding.

Væravhengig

Det er et firma fra lenger sør i Norge som skal besørge hevingen av båten.
-Båten som skal benyttes til dette skal forflytte seg opp til Røst i begynnelsen av denne uka. Målet er at de skal være på plass på Røst og klar til å sette i gang operasjonen når værutsiktene bedrer seg mot slutten av uka. Det kan ikke være for sterk vind når operasjonen skal utføres, opplyser Hammer.

To døgn

Det er forventet at hevingen vil ta rundt to døgn. Når båten er hevet vil den bli fraktet inn til Bodø.
-Politiet er kommet godt i gang med etterforskningen av hele hendelsesforløpet. Det er gjort flere avhør, men noen gjenstår fremdeles. Dette arbeidet vil fortsette gjennom uka, avslutter stabssjef Arne Hammer ved Bodø politistasjon.

Artikkeltags