Gå til sidens hovedinnhold

Oda Hansine (6 år) tjente 18.000 i vinter, feiret med et bad!

Artikkelen er over 3 år gammel

Tungeskjærersesongen er over for i år. Oda Hansine på Røst skar over 300 kilo og det er ikke verst for en seksåring.

Opp gjennom årene er det mange unger og ungdommer som har tjent gode lommepenger på å skjære torsketunger. Nå er årets sesong over og tungeskjærerne kan summere opp sesongen.

Det er satt flere verdensrekorder i tungeskjæring i vinter og flere har skåret flere tonn med torsketunger.

Les også: Slo den uoffisielle verdensrekorden i tungeskjæring helt på slutten av sesongen: Skar 50 kilo i timen!

Seksåring med 308 kilo tunger

Når Oda Hansine Eide fra Røst summerte opp sesongen endte hun på 308 kilo og med over 18.000 i banken. Det er ikke så verst nå vi tar med at Oda Hansine bare er seks år.

Pappa Torbjørn Eide driver Jangaard Export AS på Røst og kan fortelle at seksåringen var fornøyd når sesongen ble avsluttet i forrige uke.

– Hun var så fornøyd at hun badet i et kar med hau, flirer Torbjørn.

Denne sesongen var naturlig nok den første for seksåringen.

– Hun var veldig ivrig. Hun satte seg først et mål om å skjære to kilo for dag. Det ble fort for lite og hun økte til fem kilo om dag. På slutten var hun opp i 10–11 kilo før hun ga seg, forteller pappaen til Oda Hansine.

Forhandlet med bestefar

De fire første kiloene hun solgte fikk hun meget godt betalt for.

– De to første kiloene solgte hun til bestefaren. Etter knallharde forhandlinger fikk hun 300 kiloet. De to neste solgte hun til et vennepar av oss til samme pris. Etter hvert så jenket hun seg ned til 60 kroner, forteller Torbjørn.

Til sammen endte hun opp med over 18.000 kroner denne sesongen.

– Hun skjønner ikke helt hvor mye penger det egentlig er. Når vi spør hvor mye hun har så er svaret at pengene er på kortet. Vi skal gå og ta ut pengene bare for at hun skal få se hvor mye penger det er, forklarer han.

– Var du ikke bekymret over å la seksåringen begynne å skjære tunger?

– Nei, ikke i det hele tatt. Hun skar seg på fingeren ett par ganger, men lærte av det. Vi mener det er positivt at ungene lærer seg at skal de tjene penger må de gjøre en innsats. Hun har et søskenpar sørpå som er rystet over at det går an å tjene så mye penger, forteller Torbjørn Eide.

Lofotsesongen 2018 er historie, men vi er sikre på at til neste år er Oda Hansine på plass igjen klar for å tjene enda mer.

Bildeserie

Livet på kaia del 2

Bildeserie

Se kaffetorskene fra 2018


Kommentarer til denne saken