Silda på full fart sørover fra Troms

VESTERÅLEN: Silda er nå på full fart sørover og er nå kommet til Vesterålen.Arkivfoto: Kjell Tore Sivertsen

VESTERÅLEN: Silda er nå på full fart sørover og er nå kommet til Vesterålen.Arkivfoto: Kjell Tore Sivertsen

Artikkelen er over 4 år gammel

I forrige uke fortsatte det gode fisket etter sild. Fortsatt fiskes det best i Troms, men nå er silda på full fart sørover og det er tatt fine fangster i Vesterålen.

DEL

Vel 34 000 tonn nvg-sild ble meldt inn til Norges Sildeslagslag i forrige uke.

-Av dette har direktehåverne i kystgruppen fanget 16.600 tonn, låssetterne 900 tonn, ringnot 15.700 tonn, trålgruppen 530 tonn og et utenlandsk fartøy 300 tonn, opplyser Odd Fredrik Andersen i Sildelaget.

Nordvest for Skomvær

Han opplyser at forrige søndag ble det funnet sild i Norskehavet, ca. 100 nautiske mil vest av Skomvær.

-Tirsdag og onsdag ble det meldt inn syv fangster på til sammen 2 100 tonn fra dette området. Det var gode registreringer, men silda sto dypt og var vanskelig å fange både på not og trål. Senere i uka ble det dårligere forhold, fra siste båt som var i dette området fikk vi opplyst at silda hadde slått seg utover og sto i små stimer og til dels slør, skriver Andersen i ukemeldingen fra Sildelaget.

-Hittil har det meste av fisket foregått i Troms, også denne uken er det i Tromsøområdet at mesteparten av silda er fanget. Her har både låssettere og direktehåverne hatt gode forhold selv om været var vanskelig noen dager først i uken, legger han til.

Sild i Vesterålen

Nå er silda begynt på vandringen sørover.

-At silda er begynt å flytte på seg ser vi på at det er tatt en del fangster på fjordene på Ytre Senja og nå sist i uka på Andfjorden, men det registreres fremdeles store mengder sild i Kattfjord – Sommarøy området. Også utfor eggakanten ut av Vesterålen og nordover til nordvest av Andenes er nå en del båter i arbeid, første fangst fra dette område ble tatt på onsdag og ble tatt så langt sør som ut av Bø. Fra flåten hører vi at det står sild langs kanten over store områder, opplyser Andersen.

Snittstørrelsen på silda varierer fra 300 til 350 gram, ukesnitt 334 gram. Det er ingen vesentlig forskjell på størrelsen på de forskjellige fangstområder. Prisnivået har gått litt nedover, men må betegnes som godt fremdeles, avslutter Odd Fredrik Andersen i Sildelaget.

Artikkeltags