- EU vinner kampen om norsk laks

LAKS: EU vil ha norsk laks Foto: Kai Nikolaisen

LAKS: EU vil ha norsk laks Foto: Kai Nikolaisen

Artikkelen er over 1 år gammel
DEL

Ifølge tall fra Norges sjømatråd så eksporterte Norge 276. 000 tonn sjømat for 9,9 milliarder kroner i november. Volumet falt med åtte prosent, mens eksportverdien økte med 11 prosent eller 990 millioner kroner fra november i fjor. Hittil i år har Norge eksportert 2,5 millioner tonn sjømat til en verdi av 90,7 milliarder kroner.

Eksportvolumet har økt med 5 prosent, og verdien har økt med 5 prosent eller 4,3 milliarder kroner fra samme periode i fjor.

– EU vinner kampen om norsk laks, og etterspørselen øker fortsatt i EU-markedet. I november ble det eksportert knappe 78 000 tonn laks til EU til en verdi av 4,5 milliarder kroner. Dette utgjorde en volumvekst på 4,5 prosent, mens verdiveksten var på hele 12 prosent. I tillegg økte eksportverdien for makrell sterkt i november. Mens volumet på makrell gikk ned med nesten 10 prosent sammenlignet med samme måned i fjor, gikk prisen opp med hele 37 prosent. Dette resulterte i en makrelleksport på knapt 1,1 milliarder kroner for november, som er 23 prosent høyere enn i fjor, sier sjømatanalytiker i Norges sjømatråd, Paul T. Aandahl, i en pressemelding.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken