Kaffetorskene strømmer inn og mannskapet på «Brandsholmbøen» er virkelig i siget.

Syv i år

Tirsdag kom de på land med to kaffetorsker som veide 30 og 31 kilo. Begge var tatt med Moholmen og levert til Olavsen AS på Steine. Skipper Leif Ole Olavsen og mannskapet er nå oppe i syv kaffetorsker så langt i sesongen.
Skipper John Magne Hansen og mannskapet på «Dentax Senior» fikk tirsdag sin femte kaffetorsk. Den veide 33 kilo. Den var tatt ved Moholmen og levert til L. Berg sønner i Svolvær.
Alf Pettersen på garnbåten «Anna Therese» fra Brønnøysund leverte tirsdag en kaffetorsk på 30 kilo som var tatt på Stamsund-havet og levert til NWS AS i Stamsund.

Årets største

Tirsdag gjorde snurrevadbåten «Sivertsen Jr» fra Laukvik årets første sjyvær i Laukvikbakkan.
Resultatet ble 6500 kilo skrei som ble levert til l. Berg sønner i Laukvik. I fangsten var det to kaffetorsker. En på 30,5 og en på 38,5. Sistnevnte er årets største.

-Skreien har god fart

–Det er masse skrei i Laukvikbakken, men han har god fart på seg. Han har nok stø kurs for «fødestua», forteller Geir Sivertsen på «Sivertsen Jr».
Det er ikke bare snurrevadbåtene som får kaffetorsk.

Storing på juksa

Tirsdag kom Karl Tore Arctander på «Ida» fra Gravdal opp til Lofoten Klippfisk AS på Napp med en kaffetorsk på 35,5 kilo som han fikk på juksa på Yttersia.
–Det var en voldsom stor fisk, og jeg slet virkelig for å få den over rekka, forteller Karl Tore.
Vi er nå oppe i 47 kaffetorsker og er bare fire bak fjoråret. Da endte vi opp med 197 kaffetorsker. Det ser ut som målet på 200 er innen rekkevidde. På www.lofotposten.no kan du se bilder av alle kaffetorskene.