Eksporten av kvalitetsmerket «Skrei» når nye høyder

Artikkelen er over 1 år gammel

Aldri før er det blitt eksportert så mye kvalitetsmerket Skrei som det er gjort i år.

DEL

Kvalitetsmerket Skrei eies av Norges sjømatråd, og det er kun den aller beste skreien som får kvalitetsmerket Skrei.

Tall fra Norges sjømatråd viser at i april ble det eksportert 8.700 tonn fersk torsk inkl. skrei til en verdi av 362 millioner kroner.

-Det er en reduksjon i volum på 7 prosent mens verdien økte med 15 millioner kroner eller 4 prosent fra april i fjor. Hittil i år er det eksportert 33 900 tonn fersk torsk inkl. skrei til en verdi av 1,4 milliarder kroner. Det er en reduksjon i volum på 20 prosent, mens verdien falt med 78 millioner kroner eller 5 prosent, skriver Sjømatrådet i en pressemelding.

Av dette utgjør skrei 6.400 tonn som er en økning på 27 prosent. Verdien av skreien var på 285 millioner kroner som er opp 88 millioner kroner eller 45 prosent. Polen, Danmark og Nederland er største mottakere av fersk torsk i april.

– De siste årene har eksporten av skrei vært stabil på rundt 5 000 tonn i året, og det i en periode hvor kvotene på torsk har gått tilbake. Årets skreisesong er historisk god, med en volumvekst på nesten 30 prosent og en rekordhøy pris. Det arbeidet som den norske næringen har gjort med skreien ute i markedene bærer frukter, og er noe vi alle kan være stolte av, sier Ingrid K. Pettersen i en pressemelding.

Norge eksporterte sjømat for 8,8 milliarder kroner i april. Det er en økning 892 millioner kroner eller 11 prosent sammenlignet med april i fjor. Hittil i år er det eksportert sjømat til en verdi av 34,5 milliarder kroner. Det er en økning på 2,8 milliarder eller 9 prosent mot samme periode i fjor.

Artikkeltags