Måtte heise opp fiskebåten på cruisekaia!

I ARBEID: Arbeidere fra Ballstad Slip AS i full gang med å skifte rorstammen

I ARBEID: Arbeidere fra Ballstad Slip AS i full gang med å skifte rorstammen Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

Onsdag morgen ble fiskebåten «Ny-Trofast»slippsatt på kaia i Leknes havn.

DEL

Mange som kjørte mellom Gravdal og Leknes onsdag formiddag la merke til den store fiskebåten som sto på kaia i Leknes havn i Storeidøya.

Den nesten 15 meter lange «Ny-Trofast» ruvet godt der den sto plassert på paller mens den ble holdt stødig av en kran fra Leknes Maskin og Transport AS. Det var denne krana som også løftet fiskebåten på kaia.

"Ny-Trofast" veier i underkant av 30 tonn.

Det er Ballstad Slip As som står bak slipsettingen.

– Da båten var på slipen på Ballstad i fjor høst skjedde det et uhell under slipsettingen som gjorde at det oppsto en skade på roret. Vi utbedret skaden, men det viste seg ikke å holde. Derfor skifter vi nå hele rorstammen, sier Bjørn Rist som er teknisk leder ved Ballstad Slip AS.

– Hvorfor kan ikke dette gjøres på slipen?

– Båten er konstruert slik at vi må ha stor høyde under for å få rorstammen på plass. Slipvogna er lite egnet til dette og derfor valgte vi å ta den opp i Storeidøya, forteller Rist.

Skipper og eier Kjell Tore Einarsen håper at de skal være på vannet igjen i løpet av onsdagen og at roret nå fungerer slik det skal.

Daglig leder Fritz Einarsen ved Lofotterminalen AS sier at dette er den største båten de har hatt oppe på kaia.

– Vi har hatt større båten ved kaia, men ikke oppå. Vi har skipet ut tyngre ting enn dette. Det tyngste som vi har skipet ut er en gravemaskin på 150 tonn, forteller Fritz Einarsen.

Rundt halv tre ble "Ny-Trofast" sjøsatt.

Artikkeltags