Fiskekjøper fikk næringspris: - Hans innsats og investeringer har gitt ny optimisme

VANT: Jens Petter Gylseth fra Steinfjorden Sjømat AS fikk næringsprisen 2019 fra Vestvågøy kommune.

VANT: Jens Petter Gylseth fra Steinfjorden Sjømat AS fikk næringsprisen 2019 fra Vestvågøy kommune. Foto:

Jens Petter Gylseth i Steinfjorden Sjømat AS er tildelt næringsprisen 2019.

DEL

I en pressemelding annonserer Vestvågøy kommune at næringsprisen 2019 er tildelt Steinfjorden Sjømat AS ved Jens Petter Gylseth.

Jens Petter Gylseth driver gjennom selskapet Steinfjorden Sjømat AS fiskemottak og produksjon på Tangstad og Eggum.

- Hans innsats og investeringer i fiskebrukene på Eggum og Tangstad har gitt ny optimisme for disse distriktene, og er også et viktig bidrag for næringslivet og fiskeriene i Vestvågøy og Lofoten. Det er de siste årene gjennomført betydelig renovering og oppgradering av anleggene på begge steder. God tilrettelegging for både egne ansatte og fiskerne, samt god serviceinnstilling har vært viktige suksessfaktor, heter det i pressemeldingen.

Kommunen roser Gylseth for hans målrettede arbeid over flere år.

- Det fremheves at mottaker av næringsprisen 2019 har jobbet målrettet gjennom flere år og vist gode resultater. Det har vært investert betydelig for å kunne ha en variert produksjon, som sikrer sysselsetting og gode leveransemuligheter for fiskerne på yttersida. Det er også lagt til rette for utnyttelse av biprodukter. I 2019 gjøres en ny satsing på mottak av krabbe, som er et utviklingsprosjekt i samarbeid med Innovasjon Norge. Satsingen gir nye muligheter for den mindre fiskeflåten, er med på å sikre arbeidsplasser og kvoter i kommunen og bidrar til en miljøvennlig utnyttelse av havressursene. Bedriften har også tatt initiativ til å få igangsatt infrastrukturtiltak i havn og nærområder, heter det i pressemeldingen.

Artikkeltags