Får bedre betalt for tørrfisken i år enn i fjor

EKSPORT: Prisen på tørrfisk har økt i forhold til i fjor

EKSPORT: Prisen på tørrfisk har økt i forhold til i fjor Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel
DEL

Hittil i år har Norge eksportert 3.200 tonn tørrfisk til en verdi av 436 millioner kroner. Det er en volumøkning på 13 prosent, mens verdien økte med 14 prosent.

I september måned har Norge eksportert 451 tonn tørrfisk til en verdi av 64 millioner kroner. Det tilsvarer en volumreduksjon på åtte prosent og en verdireduksjon på 13 prosent.

– Prisen på tørrfisk av torsk har hatt en svak utvikling i år. Derfor er det gledelig at vi i september har en prisvekst på syv prosent sammenlignet med samme periode i fjor. Det er tørket mindre i år på grunn av en kald vinter, som gjør at vi forventer en fortsatt prisvekst utover året, sier Ingrid Kristine Pettersen i en pressemelding fra Sjømatrådet.

– Vi har sammen med den norske tørrfisknæringen nettopp lagt bak oss en strålende uke i Italia. Vi gjennomførte interessante dybdestudier i Napoli for å forstå den italienske konsumenten enda bedre, og de delte sin begeistring for de norske tørrfiskproduktene, sier Sjømatrådets utsending i Italia, Trym Eidem Gundersen i pressemelding.


Artikkeltags