Fiskeriministeren dro til Italia for å reklamere for tørrfisk fra Lofoten

ITALIA: Fiskeriminister Harald T. Nesvik med tørrfisk fra Lofoten.

ITALIA: Fiskeriminister Harald T. Nesvik med tørrfisk fra Lofoten. Foto:

DEL

Fiskeri- og sjømatminister Harald T. Nesvik (Frp) deltok tirsdag på promotering av norsk sjømat i supermarkedkjeden Carrefour i Roma. Tørrfisk fra Lofoten var ett av produktene som ble servert kresne italienske ganer.

Viktig marked

Den italienske kokken Franco Favoretto sammen med Nesvik sto for serveringen til kundene på supermarkedet. Promoteringen var i regi av Norges sjømatråd.

-Italia er et viktig marked for norsk sjømat, særlig laks og tørrfisk fra Lofoten. Italienerne er svært opptatt av kvalitet, så det er helt avgjørende av man tenker kvalitet hele veien fra fjord til bord om vi skal opprettholde posisjonen vi har i det italienske markedet, sier Nesvik. i en pressemelding.

Imponert

Fiskeriministeren er imponert over hvordan norsk sjømatnæring presenterte sine produkter.

-Jeg er imponert over hvor lekkert norsk sjømat er presentert i supermarkedet i Roma. Det sies at det som skiller italienske konsumenter av sjømat fra andre europeere er at de er svært opptatt av at de som selger sjømat i butikken har solid kunnskap om produktene de selger. I tillegg er de mer opptatt av smaken, og at familien liker maten, enn for eksempel av prisen, sier fiskeriministeren.

Tørrfisken som ble solgt på supermarkedet Carrefour i Roma er produsert av Greger på Røst, Lofoten Viking på Værøy og Sverdrup Regina på Reine.


Artikkeltags