126 kjemper om ti gratiskvoter

HARD KAMP: Det blir hard kamp om de ti gratiskvotene.

HARD KAMP: Det blir hard kamp om de ti gratiskvotene. Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

Søndag 7. oktober gikk fristen ut for å søke nye deltakeradganger eller såkalte rekrutteringskvoter, og det har meldt seg 126 søkere innen fristen.

DEL

Det kan tildeles 10 nye deltakeradganger i 2019 for fiskere på Blad B (fiske som hovedyrke) født i 1988 eller senere. Slike rekrutteringskvoter er blitt tildelt hvert år de siste årene, og er en mulighet for yngre fiskere til å skaffe seg et mer forutsigbart utkomme som yrkesfisker i lukket gruppe for kystfiskefartøy. Deltakeradgangen kan ikke selges eller omsettes på annet vis og skal knyttes til en person og ett fartøy.

Det er flest søkere fra Nordland med 36, mens det er kommet 23 søknader fra fiskere bosatt i Finnmark. Det skriver Fiskeridirektoratet i en pressemelding. Det er søkere fra alle fylker fra Rogaland og nordover. I utlysingen oppfordres kvinner til å søke, men det ser ikke ut til at oppfordringen har blitt lagt spesielt merke til da kun seks kvinner har søkt.

Det er Fiskeridirektoratet region Nord som behandler alle søknadene uavhengig av hvilke region søkerne hører hjemme i. Nå venter en hektisk saksbehandling slik at de 10 nye deltakeradgangene skal være klare innen 1. januar 2019.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken