Redningsskøytene i Lofoten tok den russiske tråleren på slep

Artikkelen er over 3 år gammel

Både "Sundt Flyer" og "Det Norske Veritas" bistår Kystvakten i å hjelpe den russiske tråleren med trøbbel utenfor Vesterålen.

DEL

Den russiske tråleren "Sevryba 1" med 36 personer ombord som fikk problemer tidligere i dag 45 nautiske mil vest fra Lofoten får nå bistand også fra redningskøytene i regionen.

Les også: Kystvakten forteller om den heftige aksjonen i det svært dårlige været med sterk vind og høy sjø

Tråleren hadde fått trålen i propellen og hadde problemer i vanskelige værforhold med orkan i kastene, kystvaktskipet KV "Sortland" tok dermed båten på slep i morgest og kursen ble etter hvert satt mot Hadselfjorden og smulere farvann.

Redningsskøyta "Det Norske Veritas" rykket ut fra Ballstad, og var ved Henningsværstraumen da Lofotposten snakket med styrmann Pål Misje i ettermiddag.

- Vi skal møte Kystvakten og overta slepet, sier han.

I følge Misje var det da enda ikke helt avgjort om man skal slepe til en ankerplass eller til kai.

- Det må vurderes når vi kommer nærmere, sier han og regner med både kvelden og natta går med til oppdraget.

Skøyta som er stasjonert på Ballstad har også selskap av kollegene i "Sundt Flyer" fra Svolvær til los og dykking på tråleren.

"Sundt Flyer" har allerede hatt nok å gjøre i dag, foruten denne hendelsen konstateterte mannskapet før de rykket ut på nytt.

- Vi har vært en tur der oppe på ei losing allerede, på en grønlandsk tråler. Nå er vi nede her for å bunkre og spise litt før vi skal sette los på den russiske tråleren og assistere "Veritas" med dykking, sa Asbjørn Thomassen i ettermiddag.

Ved 19.20-tiden hadde tråleren, kystvaktskipet og de to redningsskøytene passert Melbu. Hovedredningssentralen melder ved ved 19.30 tiden at de to redningsskøytene fra Lofoten har tatt over slepet.

- Takk til KV Sortland for vel utført jobb, skriver HRS Nord-Norge på Twitter.

Du kan følge bevegelsene til tråleren "Sevryba" og våre lokale redningsskøyter under aksjonen her: Følg skipstrafikken!

Artikkeltags