I år som i fjor tilbringer Stine Lundkvist Dahl fra Svolvær sommerdagene på havet sammen med bestefaren Harald Dahl. Hun benytter seg av ungdomsfiskeordningen som gjør at hun kan fiske og levere fisk på bruk hele sommeren.

For nøyaktig 1 år og 9 dager siden satte hun det som fram til nå var personlig rekord, ei kveite på 48 kilo. Fredag formiddag knuste hun sin tidligere rekord da hun fikk ei kjempekveite på 194 centimeter og 94 kilo på kroken.

Hva tenkte du på da du fikk kjempen på kroken?

- Jeg tenkte egentlig ikke. Det var bare veldig tungt, og da er det ekstra spennende å se hva som kommer opp, forteller ungjenta.

Da de fikk kveita opp til overflaten viste det seg at den var altfor tung til at de kunne dra den om bord i båten.

- Vi hadde ingen sjanse til å få den om bord. Selv ikke når begge prøvde å dra den opp, den var rett og slett for tung.

For å berge fisken måtte de feste flere kroker i den og flere av dem slet seg i kampen mot storkveita. Det endte med at de måtte slepe den med seg de vel 20 minuttene det tok for å komme på land igjen.

- På ett tidspunkt var det fare for at den skulle forsvinne. Da hadde vi bare én krok i den siden de andre hadde slitt seg. Heldigvis klarte vi å få den med oss, gliser Stine.

Flere ville se

På kaikanten samlet det seg fort folk som vil se på storkveita ungjenta hadde kjempet med.

Hadde du trodd at du skulle slå rekorden fra i fjor?

- Nei, jeg trodde det var bortimot den største jeg hadde mulighet til å få, smiler hun lurt og legger til:

- Jeg har hørt at det bare er ordentlige fiskere som kan få så store kveiter.

- Han har lært meg alt

Midt i all gleden over den store fisken passer hun på å gi bort skryt.

- Han er grunnen til at jeg er på havet, sier hun og ser bort på bestefar Harald.

- Det er han som har lært meg alt jeg kan. Da vi dro fisken inn til land var det han som måtte holde den fast, mens jeg styrte båten. Som han har lært meg å kjøre.

Vil du bli yrkesfisker?

- Jeg har vurdert det. Nå som jeg har vært en del på havet og har sett hvor artig, lønnsomt og lærerikt det er, er jeg sikker på at det er noe jeg kunne gjort, sier den blide jenta.