Fikk en hai på over ett tonn – på fiskestang!

HÅKJERRING: Haien ble målt før den ble sluppet fri

HÅKJERRING: Haien ble målt før den ble sluppet fri Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel
DEL

Svenske Mikael Åkesson er på fiskeferie i Risøysundet i Vesterålen. Han bor ved campen til Nordic Sea Angling.

I helgen fikk han en skikkelig storfisk. Ifølge Hooked.no dro han opp fra over 500 meters dyp i Andfjorden det som er den tredje største fisken som noen gang er tatt på stang – i verden!

Fisken er av arten dypvannshaien håkjerring, og den var over fire meter lang med en omkrets på nesten tre meter. Håkjerringer som tas på stang måles mens de er i sjøen, slik at de kan settes tilbake igjen, og tabellen som brukes til å estimere fiskens vekt er veldig nøyaktig.

Ifølge tabellen veide fisken til Åkesson hele 1054,7 kilo. Dette er altså en av de største fiskene som noen gang er tatt på stang i verden, bare slått av verdensrekorden på hvithai (1208 kilo) fra 1959 og verdensrekorden på håkjerring (1099 kilo) fra 2013, skriver Hooked.no.

Ifølge Hooked.no fikk fisken svømme uskadd tilbake etter noen kjappe bilder. Dette tåler håkjerringene godt, da de ikke har svømmeblære og derfor ikke blir trykkskadd.

De opplyser at fiskeren ikke vil kommentere storfangsten før eter 20. juli. Grunnen er at han i dagene framover kun vil prioritere fisket.

Les også: Martin (14) har teinefiske som sommerjobb: – Jeg tjener rundt 600 på ett par timers arbeid

Artikkeltags