Gå til sidens hovedinnhold

Fiskeriministeren kommer til Svolvær for å møte oppdretterne: – Jeg har stor medfølelse med de som står oppe i denne situasjonen.

Artikkelen er over 1 år gammel

Mandag reiser fiskeriminister Harald T. Nesvik til Svolvær for å møte algerammede oppdrettere. Det melder nærings- og fiskeridepartementet i en pressemelding.

– Jeg har stor medfølelse med de som står oppe i denne situasjonen. Jeg ønsker å møte dem for å se og høre hvordan de står på for å håndtere dette. I tillegg vil jeg forsikre meg om vi fra myndighetenes side bidrar med den praktiske tilretteleggingen som er nødvendig, eller om det er noe mer vi kan gjøre nå, sier fiskeriminister Harald T. Nesvik.

Tall fra Fiskeridirektoratet viser at de giftige algene har tatt livet av 13.200 tonn i Nordland og Tromsø. Det tilsvarer omtrentlig 7,7 millioner oppdrettslaks.

– Dette er en svært alvorlig situasjon. Det er store økonomiske verdier som går tapt i disse dager. I tillegg skal vi ikke glemme at algene gjør at fisken ikke får puste, og at dette også er en tragedie med tanke på dyrevelferden, sier fiskeriminister Harald T. Nesvik.

Les også: Kampen mot dødsalgen: – Vi har fått flyttet 800.000 fisk, og det ser bra ut 

Kommentarer til denne saken