Fiskeriminister Harald Tom Nesvik (Frp) kommer til Svolvær i forbindelse med VM i skreifisket Han skal besøke bedrifter og delta på VM i skreifiske lørdag 23. mars.

– Jeg gleder meg til å delta på det tradisjonsrike verdensmesterskapet i skreifiske. Folk kommer fra alle verdenshjørner, og dette er en kjempegod reklame for Norge som havnasjon og reiselivsdestinasjon, sier fiskeriminister Harald Tom Nesvik (Frp) i en pressemelding.

Fredag skal ministeren på bedriftsbesøk. Nesvik har tidligere skrevet på Facebook at han ønsker å bli invitert på jobb i sjømatnæringen for å lære mer. Nå blir han med Råfisklagets fagfolk på kvalitetskontroll av skreien Fredag ettermiddag skal han på skreikontroll/kvalitetskontroll med Norges Råfisklag hos Saga Fisk AS i Svolvær. Deretter går turen til Skrova.

Her skal han besøke Ellingsen Seafood. Han får selskap av olje- og energiminister Kjell Børge Freiberg.

Dagen etter åpner fiskeriministeren VM i skreifiske. Han blir så med «Einar Erlend» ut på feltet. «Einar Erlend» er en nesten 42 meter lang, og med det en av de største kystbåtene i landet. Båten driver med not- og snurrevad, og er hjemmehørende i Engavågen.