Gå til sidens hovedinnhold

Ylva er i innspurten med BANFF Fjellfilmfestival

Artikkelen er over 2 år gammel

Ylva Asker er klar for BANFF Fjellfilmfestival i Meieriet kultursenter på Leknes 10. november.

Da får fjellfolket se ni filmer med ei samlet visningstid på to timer. Lengda varierer fra fem minutter til 25 minutter. De fleste filmene handler om skikjøring eller klatring, men ofte med en vri.

– Det er stor bredde i filmene. Selv om man ikke driver med ekstremsport skal det være artig å se filmene, understreker festivalgeneral Ylva Asker.

– Her er det film om alt fra skikjøring og skibomser til en film om dem siste honningsamleren, som driver et utdøende yrke. En 90 år gammel kvinne som står på skøyter. Ei dame uten underarmer som klatrer. Det skal være noe som også passer for dem som ikke er toppturentusiaster, gjentar Asker.

Utstilling og Kahoot!

I år blir det også utstilling i foajeen i Meieriet. Northern Alpine Guides, Lofoten Rangers, Hattvika Lodge og Intersport er de som så langt er påmeldt.

– Vi skal spille Kahoot! utbryter Asker. – Og trekke sportsutstyr blant deltakerne som leverer inn spørreskjema, legger hun til.

– Markus Wegge er innleder. Han skal prate om friluftsliv, miljø, Bjørnøya og Infinitum Movement, opplyser Asker.

Et eventuelt overskudd går til frivillige lag og foreninger. I fjor var det Vest-Lofoten klatreklubb som fikk pengene.

– Klubben utvidet veggen med fire nye linjer og hadde bruk for et tilskudd. De fikk 14 000 kroner. Vi har ikke bestemt hvem som får det i år, sier Asker.

Kommentarer til denne saken