– Lofoten er et av de få stedene i Norge jeg ikke har vært på ski. Det var nesten litt plagsomt å måtte si at jeg ikke har vært der, så det var et av stedene jeg måtte sjekke ut, sier den norske skiproffen Stian Hagen til Fri flyt.

Turen ga mersmak

– Lofoten er et av de få stedene i Norge jeg ikke har vært på ski. Det var nesten litt plagsomt å måtte si at jeg ikke har vært der, så det var et av stedene jeg måtte sjekke ut, sier den norske skiproffen Stian Hagen i artikkelen.

Hagen forteller at Lofoten-turen virkelig ga mersmak.

Tidlig sesong

Skikjørerne var blant annet ved Blåtind over Svolvær og ved Presten i nærheten av Henningsvær. I filmen kryr det av superlativer når kjørerne beskriver opplevelsen. At tregrensa er lavere i Lofoten enn i Sør-Norge, trekkes fram som et stort fortrinn. Dermed er alpine fjellområder lettere tilgjengelige. At fjellene stiger rett opp av havet, gjør også inntrykk på de tilreisende.

Turene for skikjørerne ble tilrettelagt av Lofoten Ski Lodge som holder til på Kalle.

– Det var spennende. Vi dro tidlig på sesongen med vilje. Det er noe helt spesielt med lyset tidlig på sesongen som gjør seg godt på film. Mange turister synes det er gøy med midtnattssol, men filmessig er det spennende på tidlig-sesongen. Det ga virkelig mersmak å være der oppe, og det blir sikkert ikke siste turen, sier Hagen til Fri flyt.

Med tillatelse fra Fri flyt viser Lofotposten filmen her:

Les også: Skientusiaster fra hele verden i opplevelseskø

Les også: Besteg "Norges vanskeligste fjell"