Vinneren blant damene, Lena-Britt Johansen fra Sørvågen hadde avtalt å sitte barnevakt klokken 16, men løpet i Lofoten viste seg å bli mer krevende enn forventet.

Målet var å løpe på under fire timer og det klarte hun. Tida ble 3 timer, 55 minutter og 25 sekunder.

- Jeg sprang stort sett hele veien. Jeg var sliten dagen etterpå, forteller Johansen (34) som ikke hadde verdens beste oppladning til løpet, sportslig sett.

- Jeg var på Lamholmenfestivalen fredag kveld. Det har vært ei kjempeartig helg, dette, sier hun.

Løper etter dagsform

Med en mann som er fisker og med to barn på 4 og 6, er det ikke alltid så lett å finne tid til trening.

- I perioder får jeg løpt hver dag, andre ganger blir det lengre opphold mellom hver økt. Men jeg liker å løpe og jeg liker å være på tur. Nylig fikk jeg med meg ungene opp på Offersøykammen, forteller Johansen som vant damenes halvmaraton i det første Lofoten Maraton på Vestvågøy.

- Jeg meldte meg på Salomon trail fordi det hørtes artig ut og fordi jeg ikke har mulighet til å reise rundt for å delta i løp, sier Johansen.

- Skal du være med på Lofoten Highfive?

- Ja, jeg har meldt meg på, men etter all oppmerksomheten etter helgas løp får jeg jo nesten litt prestasjonsangst! Uansett, jeg er med for å ha det skøy, fastslår Johansen som i motsetning til mange andre løpere har valgt å springe uten pulsklokke.

- Jeg løper ikke etter puls eller tid, men etter dagsform, sier hun.

Les også: Opp og ned Justadtinden som del av heftig terrengløp

Løypa var på i overkant av 30 kilometer og gikk over både sti, myr og luftige partier. De neste løpene som skoprodusenten arrangerer går i Trondheim, Bergen, Hamar og Oslo.

Blant damene kom Anette Listad på andreplass med tiden 4 timer 14 minutter 24 sekunder. På delt tredjeplass kom Aasta Pettersen og Tonje Kristin Meyer på tiden 6 timer 44 minutter 39 sekunder.

 

De to beste herrene løp samlet fra start til vendepunktet på toppen av Justadtinden. På den krevende utforløpingen ned fra Justadtinden løp Magnus Vesterheim svært raskt og fikk fort en luke til Torstein Svendsen fra Medkila Skilag. Mot slutten av løpet tok Svendsen inn på Vesterheim og i mål skilte det kun 2 minutter 40 sekunder, heter det videre i pressemeldinga. Vinnertida for herrene ble 3 timer og 3 minutter. På tredjeplass kom Gunnar Bruun fra IK Hind, han kom i mål på tiden 3 timer 22 minutter 37 sekunder.