Flakstad: Ei som stortrivdes med vannaktivitet som var en av postene på programmet, var niåringen Gabrielle Viola Skeistrand fra Fygle.

– Det er superartig, og eg storkoser meg her, smilte Gabrielle bredt, før hun satte kursen ut i havet igjen for ny tur på surfebrettet.

Se bildeserien nederst i artikkelen

– Helt fantastisk

Storkoste seg på «Gøy på stranda» gjorde også femåringen Frida Sofie og åtteåringen Kasper.

– Jeg syns det er kjempeartig å være her, og så syns jeg det er artig å dukke under i havet, forteller Frida Sofie ivrig.

– Det syns jeg også, smiler broren Kasper.

Søskenparet hadde mamma Lisa Johansen som bor på Hell i Trøndelag men opprinnelig kommer fra Sund, med seg på vannleken.

– For et flott arrangement, og vi storkoser oss. Vi var jo så råheldig med været, og har det helt fantastisk her, sprudler mamma Lisa.

Et fornøyd smil fikk vi også fra bestemoren til Frida Sofie og Kasper, Anita Johansen.

– Så fint at man kan ta med seg barnebarna hit, så all ære til dem som steller i stand dette arrangementet.

Bergtatt

Litt lenger bort på stranden koser Monica Iversen og Ole Martin Smedseng seg sammen med sønnen Martin Andre, som sang Kaptein Sabeltann sangen for oss.

– Vi har det helt fantastisk. Det er så vakkert her med fjellene, stranden og havet, og med den temperaturen vi har nå kan vi ikke få det bedre. Ja jeg er helt bergtatt, smiler mamma Monica, som ferierer her sammen med familien men bor i Trondheim.

Bestemor Elisabeth Smedseng som opprinnelig kommer fra Stamsund er også med på stranda.

– Ja vi har nu han bestefar også her et sted, ler Elisabeth, og speider ut over stranden som myldrer av folk denne lørdagen hvor kvikksølvet har krøpet opp mot 28 grader.

Sprudlet

Schibevaag Adventure står som arrangør av familiedagen på Flakstadstranda, og innehaver Kari Schibevaag smilte og sprudlet i kapp med alle de 50 ungene som var med på vannaktivitetene.

– Jeg gleder meg minst like mye som ungene, sa en smilende Schibevaag, som sammen med hjelpere hadde et utall av andre aktiviteter på programmet denne herlige sommerdagen i Lofoten.