Vurderer nedlegging av brannstasjon: - Vi sliter med rekruttering

UTFORDRING I FLAKSTAD: Brannsjef i Vestvågøy, Flakstad og Moskenes, Ragnhild Sæbø, skal vurdere å legge ned brannstasjonen på Ramberg.

UTFORDRING I FLAKSTAD: Brannsjef i Vestvågøy, Flakstad og Moskenes, Ragnhild Sæbø, skal vurdere å legge ned brannstasjonen på Ramberg. Foto:

Lofoten Brann- og redningsvesen vil vurdere nedlegging av brannstasjonen på Ramberg.

DEL

Det er hovedsakelig problemer med rekruttering av brannmannskap som gjør at brannvesenet for Vestvågøy, Flakstad og Moskenes vil utrede nedlegging av brannstasjonen på Ramberg. 11 brannfolk er knyttet til brannstasjonen. Av disse bor og jobber fem på Ramberg.

I kommunestyremøtet tirsdag varslet brannsjef Ragnhild Sæbø i de tre kommunene at tre alternativer skal vurderes før Flakstad-politikerne får utredningen til behandling i februar 2020. I tillegg til nedleggelse skal brannvesenet utrede å fortsette dagens stasjon på Ramberg, og øke beredskapsnivået med å etablere en framskutt enhet.

– Vi sliter med rekruttering av brannkonstabler, utrykningssjef og sjåfører til større kjøretøy. Erfaringene fra utrykninger tilsier at beredskapen i Flakstad kan ivaretas av stasjonene på Leknes og i Moskenes. Selv om stasjonen skulle bli nedlagt, avvikles ikke beredskapen, sa Sæbø som før møtet tirsdag avklarte med rådmannen at utredningen om nedleggelse kan gjennomføres.

– Et såpass alvorlig alternativ vil jeg ha klarsignal for å utrede. Jeg velger å informere dere så tidlig som mulig slik at vi har god tid til å drøfte framtidig beredskap.

I forskriftene er utrykningstiden til sykehjem det eneste som er tidfestet. Ifølge Sæbø kan Flakstads sykehjem, som ligger på Napp, nås like raskt fra Leknes som fra Ramberg.

Hun trakk også fram brannvesenets rolle i trafikkulykker.

– Brannvesenet har en viktig rolle for å berge liv. Så langt mener vi at nasjonale krav kan innfris selv om brannstasjonen legges ned.

Artikkeltags