Parkeringsproblemet i Kvalvika kan være løst - Det er god butikk for unge Flakstad-gründere

Tobias K. Haugli(bak) og Torje Nygård gjør god butikk på lovlig parkerte turgåere.

Tobias K. Haugli(bak) og Torje Nygård gjør god butikk på lovlig parkerte turgåere. Foto:

Av
Artikkelen er over 3 år gammel

Prøveprosjektet med hundre nye parkeringsplasser gir bedre framkommelighet og penger i kassa for to unge "gründere".

DEL

Prøveprosjekt med hundre parkeringsplasser på Fredvang skole, som er satt i gang for å avlaste parkeringstrykket på veien langs Torsfjorden hvor stien til Kvalvika begynner, ser ut til å fungere. Fredag var det godt vær og mange turgåere på vei mot Kvalvika. Det sto mange biler parkert ved skolen, og gledelig nok ingen biler inne ved veien mot Kvalvika-stien, hvor fremkommeligheten tidligere har vært redusert på grunn av parkeringsproblematikken.

Les også: Politiet blir nedringt av folk som klager på feilparkering: - Det må tenkes før det parkeres!

Skaper sommerjobber

Det kan se ut til at Flakstad-ordfører Hans Fredrik Sørdal ikke bare har løst parkeringsproblemet langs Torsfjorden, men også skapt grobunn for nye etableringer i det lokale næringslivet i Fredvang med prøveprosjektet. Ungguttene Torje Nygård og Tobias K. Haugli gjorde nemlig bra butikk på turgåerne i området. De to kompisene så store muligheter med den nye parkeringsløsningen og etablerte utssalgsbod med en rikholdig meny like ved.

- Det er mest nordmenn vi ser. Kaffe, brus og vafler er det vi selger mest av, sier Tobias. Menylen er imidlertid mye lenger, og ungguttene serverer fiskesuppe, tørfisk, samt fersk filet av torsk, sei, kveite og makrell for hjemmebruk. Torjes far er fisker, så tilgangen på råvarer er god.

Lønnsomt

- Dessverre har de færreste som går tur til Kvalvika en kjøleboks med seg, men vi klager ikke, sier Torje. Omsetningen er nemlig svært god.

- Siste gang vi satt her tjente vi over tusen kroner. Vi har allerede tjent like mye, og vi har enda noe timer igjen, smiler ungguttene.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken