Ann-Kristin er ny kulturskolerektor: – Jeg vil jobbe ut fra et folkehelseperspektiv

Ny rektor: Ny kulturskolerektor i Flakstad, Ann- Kristin Windstad.

Ny rektor: Ny kulturskolerektor i Flakstad, Ann- Kristin Windstad. Foto:

Ann-Kristin Windstad begynte i jobben som kulturskolerektor i Flakstad kommune 1. august.

DEL

Sang- og korpedagogen som i senere tid har gjennomført en bachelorgrad i ergoterapi ønsker å bruke helseperspektivet i jobben med musikk. Hun har klare mål i jobben som rektor.

– Jeg ønsker å jobbe aktivt med å få et samarbeid med helsetjenesten i kommunen, og jobbe ut fra et folkehelseperspektiv, sier hun.

Hun er glad for at flere ser viktigheten av musikk.

– Jeg er glad for at flere ser hvilken betydning musikken har. Jeg synes det er viktig og flott at kommunen kan gå inn og starte med musikk fra tidlig av, forteller hun og viser til at fireåringene i kommunen får tilbud om gratis musikkbarnehage.

Ærefrykt

Hun går inn i jobben med en viss ærefrykt.

– Det er med en viss ærefrykt at jeg sitter her og skal videreføre det arbeidet som har vært gjort her tidligere, sier hun og skyter inn at hun er åpen for å motta innspill til hva man kan finne på i kulturskolen.

– Kultur er mange ting. Jeg er lydhør for hva folk har lyst til å få til. Det som er viktig i dag er å få til disse gode sosiale arenaene, gjerne på tvers av generasjonene slik at man kan forebygge store folkehelseproblemer som blant annet ensomhet, sier den nybakte rektoren.

Jobben sto og ventet

Da hun avsluttet ergoerapistudiet i Tromsø i vår sto jobben og ventet på henne.

– Når jeg hadde bestemt meg for å flytte hjem ble stillinga ledig, så det passet bra.

Windstad er opprinnelig fra Krystad, og har med andre ord kommet hjem.

– Nå har jeg kommet tilbake der jeg startet. Jeg har vært innom ved flere anledninger tidligere. Blant annet vikarierte jeg i denne jobben fra jul i 1996 og ett år fram, sier hun og forklarer at hun ikke var tungbedt da det ble lyst ut en 100 prosent fast stilling i hjemkommunen.

Det er mye som er forandret siden hun hadde vikariatet på midten av 90-tallet.

– Det er mye forandring siden den gang. Jeg har mye å sette meg inn i administrativt. Også skal jeg bli kjent med lærerne og ungene i Flakstad, forteller hun og avslører at hun allerede har vært på skolene for å møte barna.

– Jeg har vært på skolene for å bli bedre kjent med den generasjonen.

Allsidig tilbud

Kulturskolen i Flakstad har flere tilbud til kommunens befolkning. Blant annet barne- og ungdomskor, musikkteknologi, sang-, gitar- og pianoundervisning. De kjøper også en del tjenester fra nabokommunen.

– Vi kjøper tjenester fra Vestvågøy og kan tilby fiolin- og trekkspillundervisning gjennom dem, forteller hun og skyter inn at dersom man er usikker på hva man vil gjøre kan man hive seg på kulturlek.

– Da får man prøve litt av hvert. Sang, dans og rytmeinstrumenter.

Det som mange ikke vet er at dersom det er ledig plass på kulturskolen kan andre interesserte i alle aldre melde seg på.

– Vi har utvidet søknadsfrist til 29. august. Dersom vi har ledige plasser kan voksne få plass på kurset, forteller hun.

Send inn tekst og bilder «

Lofotposten vil fortelle om smått og stort i Lofoten, men vi rekker ikke over alt. Har vi gått glipp av noe? Du kan bidra her!

Artikkeltags