Posten har valgt å ære de to jubilantene med hvert sitt frimerke, og begge gis ut på kongens fødselsdag 21. februar.

– Mange frimerker med kongeparet viser dem i offisielle sammenhenger. Denne gangen har vi valgt å vise kongen og dronningen i mer uformelle omgivelser. Da er det naturlig å hente motiver som forteller om hvor sporty årets 80-åringer er, forteller frimerkedirektør Halvor Fasting.

I 2013 gikk den spreke dronningen i raskt tempo opp den nyetablerte Ginaløypa i Flakstad. Turstien er oppkalt etter Gina Krog som var barnefødt på Flakstad i 1847, og skulle bli en lederskikkelse for kvinners stemmerett.

Mens seilerveteranen kong Harald er fotografert i seilbåten «Fram XVII» under NM i Express i Bunnefjorden i 2014, er friluftsentusiasten dronning Sonja avbildet på tur i Flakstad i Lofoten i juli 2013.

 

Kongeparet var første gang motiv på frimerker som kongepar på kongens fødselsdag i 1991. Kong Harald har til sammen vært avbildet på 22 frimerker, mens dronning Sonja har prydet seks.

Verdien på frimerkene er henholdsvis 23 og 36 kroner. Begge er beregnet for bruk på vanlige brev fra 50 til 100 gram og fra 100 til 350 gram.

I fjor sommer ble den første dronningvarden i landet offisielt åpnet av dronning Sonja. Varden er plassert på Stortinden på Årstein og folk valfartet til fjellet da åpningen fant sted midt i juli i fjor.

Se billedserien:

Bildeserie

Bildeserie fra åpningen av Dronningvarden