Trosset dårlig vær og startet kloppinga av den populære stien

Dugnad: Søndag inviterte Flakstad-ordfører Hans Fredrik Sørdal (t.v.) til dugnad på stien til Kvalvika. Her fikk han god hjelp fra Marius Løken (t.h.)Alle foto: SALT

Dugnad: Søndag inviterte Flakstad-ordfører Hans Fredrik Sørdal (t.v.) til dugnad på stien til Kvalvika. Her fikk han god hjelp fra Marius Løken (t.h.)Alle foto: SALT

Artikkelen er over 3 år gammel

De frivillige trosset vær og vind da de startet kloppinga på stien opp til populære Kvalvika.

DEL

Flakstad kommune har fått penger fra fylkeskommunen til innkjøp av materiale til klopping av stien til Kvalvika.

I stedet for å leie inn folk til å gjøre jobben, inviterte Flakstad-ordfører Hans Fredrik Sørdal til dugnad søndag formiddag.

– Det var vått og et såkalt drittvær som vi sier på godt norsk, men folk sto på og bar materialer til den store gullmedaljen. Vi starta klokken elleve og holdt det gående til halv seks. Det var både god stemning og sosialt. Tida gikk veldig fort, sier Sørdal.

Les også: Inviterer til dugnad for klopping av den populære stien

Nærmere 100 meter

Han er imponert over det store engasjementet.

– SALT stilte med fire medarbeidere, jeg og Rolf Zimmermann fra Flakstad Utvikling var der, i tillegg til fem andre frivillige, sier Sørdal, og legger til at de fikk kloppa nesten 100 meter på begynnelsen av stien, hvor det ifølge han ser verst ut per dags dato.

Han håper at de får på plass 400–500 meter før snøen kommer.

Både Sørdal og Laura Johanne Olsen i SALT vil rette en stor takk til Marius Løken.

– Han er en solid kunnskapsbærer når det kommer til klopping, og han var søkkimponert over hvor mye vi fikk gjort. Vi kom veldig lang til at det var første gangen for mange av oss, sier Olsen, som også synes innsatsen var enorm blant de oppmøtte.

Ny dugnad og familiedag

Førstkommende søndag blir det ny dugnad, og Sørdal oppfordrer så mange som mulig til å stille.

– Ta med skrumaskin, godt humør og en liten matpakke. Du trenger ikke å kunne noe som helst for å være med. Du må bare ha lyst til å være ute, også får du den opplæringa som trengs. Det er alltid noe som må gjøres, sier han.

SALT stiller med medarbeidere også ved neste dugnad. I tillegg planlegger de familiedag på kloppene fredag 29. september.

– Da blir det aktiviteter, lek, moro og mat. Vi serverer fårikål, sier Olsen.


Artikkeltags

Kommentarer til denne saken