Uenig om 11 eller 15 i kommunestyret

Artikkelen er over 2 år gammel

Det blir 11 kommunestyrerepresentanter i Flakstad også i neste periode.

DEL

Senterpartiet foreslo i kommunestyremøtet tirsdag å øke antallet fra 11 til 15 representanter etter valget høsten 2019. Antallet ble redusert fra 17 til 11 i forbindelse med kommunevalget i 2015. Sp har fem av representantene.

– Det er et stort arbeidspress på representantene. Det tar kort tid fra saker legges ut til representantene til de behandles i politiske organ. Fem av 11 representanter er medlemmer av formannskapet. Det blir få å fordele kostnadene arbeidet på. Jeg har vært med en del år, og denne perioden har vært særdeles krevende. Flere representanter kan bedre det politiske miljøet og arbeidsbetingelsene for lokalpolitikerne, sa gruppeleder Trond Kroken og la til:

– Jeg tror det blir lettere å rekruttere til listene om det blir flere representanter i kommunestyret.

Flertallet, Ap, Flakstad Distriktsliste og Miljøpartiet De Grønne, sørget for antall forblir som i dag.

– Jeg er åpen for å evaluere, men synes at det har fungert godt med 11 representanter. Jeg tror vi får mer profesjonelle politikere med dagens antall. Like mange er aktive nå som da vi var 17. Det som er viktig er at de som stiller er villig til å gjøre en god og aktiv jobb, mente varaordfører Einar Benjaminsen (Flakstad Distriktsliste).


Artikkeltags

Kommentarer til denne saken