– Målet er å åpne skolen 7. januar

KRITIKK: Flakstad kommune får kritikk fra foreldre for ikke å ha gjort noe med støyplagene ved Ramberg skole tidligere.

KRITIKK: Flakstad kommune får kritikk fra foreldre for ikke å ha gjort noe med støyplagene ved Ramberg skole tidligere.

Artikkelen er over 1 år gammel

Støydempende plater er ventet levert til Ramberg skole 3. januar.

DEL

– Det er beskjeden vi har fått fra leverandør. Så snart platene kommer vil det vi har av mannskap gå i gang med å lime de på plass i taket. Målet er å åpne skolen 7. januar, opplyser teknisk sjef Tom Kristian Halland.

– Akutt

17. desember ble skolebygget stengt av kommunelege og verneombud på grunn av at støy i gangene er over det tillatte nivå. Før stengingen fikk elever og ansatte ørepropper, et tiltak som ikke fungerte.

– Støydempende plater er et akutt tiltak i påvente av avgjørelse om skolebygget skal renoveres, eller det skal bygges ny skole, sier Halland.

– Ikke gjort jobben

Flakstad kommune hadde frist til 1. august 2018 med å få på plass tiltak for å dempe akustikken i gangene. I brev til ordfører Hans Fredrik Sørdal spør Bente Myklebust, mor til en elev, om hvorfor ingenting ble gjort før fristen.

– Her er det flere som ikke har gjort jobben sin når det er kommet kartlegging om for høyt støynivå allerede i september fra bedriftshelsetjenesten. Lærere og elever har gått en hel høst med altfor høyt støynivå uten at det blir satt inn tiltak, men man venter til tre dager før jul med tiltak for elever og lærere, skriver Myklebust.

Rådmann Erling Sandnes medgir at støydempingen burde vært på plass tidligere.

– Ramberg skole har mange miljømessige utfordringer som også påvirker hverandre, skriver Sandnes.

– Budsjettvedtak

I sitt svar til FAU ved Ramberg skole etter vedtaket om stenging, satte kommunelege Solveig Nilsen beslutningen i sammenheng med behandlingen av 2019-budsjett.

«Kommunestyrets vedtak i begynnelsen av desember om ikke å bygge nytt, men igjen utsette behandlingen til april, etter at nok en runde med vurdering «renovering eller ikke» er gjennomført, var en helt tydelig beskjed om at vi ikke lenger skal jobbe med utformingen av nybygg, og heller konsentrere oss om de problemene som er der, her og nå. Det ble derfor gitt beskjed 4/12 fra undertegnede om at hastevedtak i forhold til støydemping måtte på plass, ellers ville ikke skolen kunne holdes åpen».

Artikkeltags