Gå til sidens hovedinnhold

Førskolebarna koste seg i havet til tross for bølgene: – Det kuleste vi har gjort!

Artikkelen er over 2 år gammel

Førskolebarna i Nubben barnehage trosset vær og vind, og ble med Kari Schibevaag i vannet!

Tidligere i sommer annonserte Kari Schibevaag en konkurranse på sine Facebook-side, som gikk ut på å rydde en strand. Premien på en aktivitetsdag i vannet fristet for Nubben barnehage, som til slutt også vant konkurransen.

– Det å rydde strender er noe vi har masse fokus på. Vi har blant annet alltid med oss pose på tur, og er ofte på Rambergstranda for å plukke. Derfor postet vi et bilde på Facebook-siden av at vi plukket søppel, også vant vi, sier styreleder i Nubben barnehage, Karoline Cecilie Magnussen.

Liten storm

Tirsdag fikk førskolebarna i Nubben barnehage boltre seg i vannet.

– Barna hadde vært forberedt og gledet seg i over en uke, og var tydelig spente da dagen endelig var her, sier Magnussen.

Førskolebarna pakket dermed sekken og dro til Flakstadstranda, i liten storm med 18 meter i sekundet og med rundt 4 meter høye bølger.

– Det ble nøye vurdert om vi skulle utføre dagen eller flytte den, men alle var så gira. Derfor kastet vi på oss våtdraktene og det som hører til, tok padlebrettene under armene og løp ned i havet. Brettene fløy selvfølgelig av gårde med vinden, men ungene fikk kjenne på bølgene, noe de synes var veldig gøy, fortsetter Magnussen.

«Helt rått»

Styrelederen legger ikke skjul på at verken hun eller barna synes det var litt kaldt med det første, men det er de gode opplevelsene som sitter igjen.

– Førskolebarna i Nubben barnehage har vist at de er robuste lofotunger som nå er klare til å starte på skolen. De sa at dette var «helt rått», «det kuleste de hadde gjort» og at «Nubben er best», ler Magnussen, og legger til;

– Det var fint å gi dem denne opplevelsen før de begynner på skolen, slik at de husker barnehagen som en kul plass å være.

Nubben barnehage vil gjerne takke Schibevaag for en flott dag.

– Nå håper vi på gode temperaturer og mye sol slik at vi kan benytte oss mer av Karis tilbud, og kanskje også bruke vår nærmeste nabo – Rambergstranda, sier Magnussen.

Kommentarer til denne saken