Kommunen vil skape ny aktivitet i banklokalene

RAMBERG: Formannskapet inkluderer Kallegården på takseringslisten over bygg som vurderes solgt.

RAMBERG: Formannskapet inkluderer Kallegården på takseringslisten over bygg som vurderes solgt.

Artikkelen er over 1 år gammel

Flakstad kommune etablerer egen møteplass på Ramberg.

DEL

Foreløpig skal de tidligere banklokalene i Kallegården bli møteplass for sosialt fellesskap og aktiviteter. I planen ligger også etablering av Frivillighetssentral i Flakstad.

– Møteplassen» skal være et tilbud til alle innbyggere, og kobles også opp mot etableringen av kommunens frivillighetssentral. Dette gir rom for så vel statlig som frivillig økonomisk støtte, skriver kommunelege Solveig Nilsen og Tina Figenschau, leder for hjemmebaserte tjenester, psykisk helse og rus i Flakstad kommune.

Bankbygget er ikke godkjent til formålet, og målet er å skaffe permanente lokaler. Tidligere ble lignende aktiviteter drevet i Brukshuset» på Ramberg, men tilbudet ble lagt ned som ledd i innsparingene.

– Faste lokaler er svært viktig, da det gir stor mulighet til brukerinvolvering og følelse av eierskap både til prosjektet og plassen for dem som er der; vi håper derfor dette kan løse seg så snart som mulig, skriver de to.

Mandag inviteres flakstadfjerdingene til arbeidsmøte på Ramberg skole for å komme med forslag til innhold.

– Vi har valgt å starte i det små, og lar veien bli til underveis, skriver Nilsen og Figenschau og håper mange tar turen til skolen.

Artikkeltags