Gå til sidens hovedinnhold

– At mobildekningen er falt ut er verst for de eldre og syke

Store deler av Flakstad uten mobildekning

Artikkelen er over 4 år gammel

I Flakstad sørger man for ekstravakter til eldre og sårbare etter at mobildekningen til Telenor har falt ut i store deler av kommunen.

På Bunnpris på Ramberg får kundene verken tatt ut penger eller brukt tippingen, og de må betale med reserveløsningen på bankterminalen siden også nettlinjene deres fra Telenor er nede i området. Det ser det ut til at kundene tar med fatning. Folk får tross alt handlet og gjort det meste de skal tredje juledag, selv om et kabelbrudd fører med seg noen kommunikasjonsvansker for innbyggerne.

– For meg går dette greit, men det er verst og de eldre og syke, sier Geir Amundsen fra Skjelfjord som akkurat har vært på en handletur i romjula.

Følger situasjonen

Inne på rådhuset på Ramberg følger rådmann Erling Sandnes og hans stab i administrasjonen utviklingen løpende etter at linjene til Telenor ble rammet av et fiberbrudd mandag.

– Vi satte kriseledelse i går, forteller Sandnes.

Han forteller at det er satt i verk tiltak blant annet i hjemmetjenesten og i PU-boligene i kommunen.

– Der har vi satt opp ekstravakter på natta, sier rådmannen og peker på at det er for å gi en ekstra trygghet til de mest sårbare innbyggerne.

– Vi har også døgnvakt på sykehjemmet, sier rådmannen

Sambandet til brannmannskapene er uansett på plass, peker Dag Walle i teknisk etat på.

Får kontakt

Sandnes viser også til at de aller fleste i dag har internett, og at man får tak i hverandre på den måten. Er man uten forbindelse også her må man ta kontakt med naboer som er koblet til en annen leverandør.

– Jeg vil oppfordre alle de som ikke har nett om å forhøre seg med nærmeste nabo som har internett, sier han.

Med åpne veier og fokus på utviklingen mener rådmannen man har god kontroll onsdag.

– Vi gjør ting så godt det lar seg løse, sier han.

Da Lofotposten var innom rådhuset på Ramberg tirsdag formiddag ved 11-tiden hadde man ikke registrert noe dramatikk som følge av fiberbruddet.

– Moskenes har bra kontroll

Ordfører Lillian Rasmussen i Moskenes mener kommunen har god kontroll på utfordringen med at mobiltelefondekningen er borte.

– Vi bruker sykehjemmet som base og har sjekket opp at vi har kontakt med alle nødetatene og sjekket rutinene. Det er en utfordring med å nå de som ikke har internett, men vi har varslet alle så godt vi kan. Våre trygghetsalarmer går på fasttelefon så de virker. Når det gjelder de som bor i fjorden har de båt og kontakt via den. Vi mener vi har bra kontroll på situasjonen og så får vi håpe at ingen blir syke, sier Lillian Rasmussen.

Les også: Mobilnettet nede i flere lofotkommuner

Les også: – Vil ta minst to døgn før feilen er utbedret

Les også: Ingen store problemer på Værøy og Røst

Kommentarer til denne saken