Nå har Ramberg fått sin Tuftepark

Artikkelen er over 1 år gammel

Unger og voksne i Flakstad kan utfordre seg selv og hverandre i Tufteparken på Ramberg.

DEL

For to uker siden sto Tufteparken ferdig, like ved Ramberg skole og fotballbanen.

– Vi elever bruker den ganske ofte i skoletiden, forteller Tiril Henriksen.

– Jeg ser at den brukes ofte. Tufteparken bør bli et treningstilbud som mange benytter seg av, sier ordfører Hans Fredrik Sørdal som tror parken på Ramberg er den første som åpnes i Lofoten.

Seks år

Konseptet ble utviklet og lansert i 2011 av Lasse Tufte fra Asker. Sammen med Suveren Rørmøbelfabrikk AS brukte han ett år på å tegne, utvikle og ordne alle formaliteter rundt etableringen av en utendørs treningspark i hjemkommunen.

Parken fikk navn etter Lasse Tufte, og den første ble åpnet i Asker i 2012. Seks år senere er det etablert over hundre parker fra Kirkenes i nord til Arendal i sør. Tufteparken består av ni treningsapparater, utformet slik at alle øvelser kan gjøres av absolutt alle, uansett forutsetninger, lyder beskrivelsen fra opphavsmannen.

Erfaringen fra parker som er etablert er at de ofte brukes av yngre og eldre som ikke har noen spesiell treningsbakgrunn.

I Flakstad har folkehelsekoordinator Guri Skoglund Windstad vært pådriver for å få etablert parken som et folkehelsetiltak for store og små. Uteseksjonen ved teknisk etat har stått for monteringen av apparatene som står på 30 tonn betong og 121 lass grus.

App for øvelser

– Det som snart kommer på plass er en kode på hvert apparat. Via mobiltelefonen kan du får tips om øvelser du kan gjøre på hver stasjon. Guri Windstad har gjort en kjempejobb med å få finansiert parken. Den er viktig i et folkehelseperspektiv. Vi håper Tufteparken skal bli en arena for aktivitet som innbyggerne vil bruke, sier ordfører Hans Fredrik Sørdal.

Ludvig Rørtveit Mekiassen svinger seg enkelt opp på det høyeste apparatet, godt over to meter over bakken.

– Det er god trening. Det er artig å klatre. Her kan vi være i gymtimene, sier skoleeleven som tar en par ekstra klatreturer for å demonstrere hvordan det skal gjøres før han drar hjem til middag.


Artikkeltags