Fra jobb i Nasjonal sikkerhetsmyndighet til lederstilling i Flakstad

Artikkelen er over 1 år gammel

1. februar var Håvard Walla (44) på plass som assisterende rådmann i Flakstad.

DEL

44-åringen fra Bodø kommer fra jobb i Nasjonal sikkerhetsmyndighet, som er en av fire tjenester under Stortingets etterretnings-, overvåkings- og sikkerhetstjeneste. Walla har 20 år bak seg i Forsvaret, blant annet Telemarksbataljonen, og har deltatt i utenlandstjeneste på Balkan og i Afghanistan.

– Kort sagt var jobben å forebygge hendelser, og beskytte samfunnets verdier og funksjoner. Du kan si det er en jobb for rikets interesser.

– Det blir litt av en overgang å jobbe i en liten kommune i Lofoten?

– Jeg har hatt en god og interessant yrkeskarriere. Jeg kom til et punkt der jeg har lyst til å gjøre noe annet, og jobbe for og i et nærmiljø. Oppgaven min i Flakstad kommune blir spesielt helse- og omsorgstjenestene, sier Walla som avløser Ole Bakkejord som assisterende rådmann.

Håvard Walla er ikke ukjent med Lofoten. Moren er fra Leknes, og han har tilbrakt mange ferier på Vestvågøy. Samboeren har startet i jobb som byggesaksbehandler i Vestvågøy kommune, og paret leier midlertidig bolig på Leknes.

– Vi er på jakt etter bolig mellom Borge og Ramberg. Det er godt å være i Lofoten. Slik jeg opplever Flakstad og Lofoten er det en kommune og en region med potensial. Jeg gleder meg til å ta fatt på jobben med å være med å drive kommunen, sier Walla som har hesteridning som favoritthobby.

Artikkeltags