Utforkjøringen skjedde på fylkesvei 807 til Nusfjord i Flakstad ved 18-30-tida mandag kveld. Flere tjukke greiner på trær i grøfta ble knekt i utforkjøringen, og det lå vrakdeler fra sykkelen på begge sider av veien.

Behandling på stedet

- Den norske mannen i 60-årene er livstruende skadd og flys til Nordlandssykehuset i Bodø, opplyser innsatsleder Andre Skogland i politiet til Lofotposten.

Motorsykkelføreren fikk behandling av ambulansepersonell og lege først i grøfta, før han ble transportert opp på veien og videre inn i luftambulansen.

Nordlandssykehuset Bodø opplyser mandag kveld at de vil informere om mannens tilstand tidlig tirsdag morgen. Lofotposten oppdaterer artikkelen da.

Luftambulansen landet på veien

Luftambulansen landet like før klokka 19.10 etter at politiet hadde ryddet plass på veien og ved 19-30-tida lettet helikopteret med kurs for Bodø med pasienten om bord.

Ulykken skjedde ved Mevatnet, cirka 2 kilometer fra E10 krysset.  Motorsyklisten har etter en sving kommet utfor asfaltkanten og har fulgt gruskanten omlag 50 meter hvor han til slutt havnet. I løpet av ferden har han vært minst en gang nede i grøfta med sykkelen og dermed opp på gruskanten igjen.

Det var delvis tørr veibane da ulykken skjedde.

Vitner til ulykken

Motorsyklisten kjørte ut på høyre side på vei fra Nusfjord. Det skal ikke ha vært andre kjøretøy involvert i ulykken, men politiet har fått kontakt med vitner som var i nærheten da det skjedde.

Veien var stengt for trafikk, men ble åpnet like før klokka 20.00.

- Veien vil bli periodevis stengt utover kvelden i forbindelse med vårt arbeid på stedet, opplyser innsatslederen som sier det er altfor tidlig å si noe om årsaken til ulykken.

Ulykkesgruppa i Statens vegvesen er rutinemessig varslet om hendelsen.

Tirsdag morgen melder Nordlandssykehuset i Bodø: Motorsyklist operert etter ulykke  mevatnetn.jpgmctrær.JPGmcgrøft.JPG

19. juli  veltet en norsk kvinnelig motorsyklist veltet på E10 like øst for Rørvikskartunnelen i Vågan. Kvinnen ble alvorlig skadd og ble fraktet med ambulansehelikopter til Universitetssykehuset i Tromsø. Skadene var omfattende men ikke livstruende.