Som følge av været har flere flyavganger blitt innstilt fra Lofoten så langt søndag.

Fra Leknes ble Widerøes rute 811 og 815 med avgang henholdsvis klokken 13.20 og 16.00 innstilt. Fra Svolvær ble rute 831 og 835 med avgangstidene 13.30 og 17.35 kansellert.

AFIS-fullmektig ved Leknes lufthavn, Leif Werner Andersen, forteller at de har målt vindkast opp i 66 knops styrke søndag. Det tilsvarer nesten 34 meter i sekundet.

- Det har vært dårlige forhold. Det er ikke til å komme unna. Vinden har spilt en stor rolle, og kombinasjonen med dårlig sikt både bortover og oppover har gjort dette til en dårlig flydag, sier han.

Ifølge prognosene skal forholdene bli noe bedre utover kvelden, men det vil fortsatt være bygevær med stiv kuling fra nordvest. Om flyet fra Tromsø 19.45 og flyet fra Bodø 22.10 kommer seg ned er for tidlig å si noe om, ifølge Andersen.

– Det kan hende vi får en glippe i været som gir mulighet til å ta ned fly, men det er vanskelig å spå. Det er generelt dårlige flyforhold, sier han.

I Svolvær er forholdene noe bedre, men også her har været skapt problemer for flytrafikken søndag, med to kansellerte avganger.

– Det er variabel vind fra nordvest fra liten til stiv kuling, i tillegg til dårlig sikt og mye nedbør. Vinden har ikke vært så sterk her som på Leknes, men når det blåser fra siden har Widerøe en begrensning på 25 knop. Det ser ikke så bra ut for resten av dagen heller, forteller AFIS-fullmektig Torstein Næss.

I utgangspunktet har Widerøe to avganger til fra Svolvær søndag. Rute 836 til Bodø via Røst klokken 19.10 og rute 839 til Bodø klokken 22.25.