Gå til sidens hovedinnhold

Flere nyheter på årets vikingfestival – To konserter og fortellerstund i skogen

Artikkelen er over 1 år gammel

Programmet på årets vikingfestival er fullt av aktiviteter for barn og voksne.

Nede ved festivalområdet er det snart klart for den 15. vikingfestivalen på Lofotr Vikingmuseum på Borg. Her skal 150 vikinger fra hele verden stå klare for å ta imot festivaldeltakere fra 7. til 11. august. Årets festivalplan er fullstappet av aktiviteter for både store og små. På vei ned til festivalområdet snakker markedssjef Hege Anita Eilertsen og festivalsjef Vegard Kaasen Engen entusiastisk om årets nyheter til festivalen. Det er klart for to nye konserter og en ny fortellerstund i skogen.

– Eldrim har konsert fredag kveld i naustet. Det er et band som er noe av det hotteste vikingverden kan by på. De har spilt sammen i noen år, og kommer fra Østlandet. Musikken er melankolsk og melodiøs, og spilles med instrumenter som fløyte, harpe og trommer. De er populære over hele verden, og selv om det er nisjemusikk tror jeg den appellerer til mange. Vi er veldig glad for at vi har fått tak i musikerne, sier Eilertsen.

Les også:

Nå er dette bygget solgt for 1,3 millioner kroner

Rundt bålet i skogen

Fortellerkvelden har de testet ut tidligere, men det er første gangen alle kan komme.

– Vi har testet den ut et par ganger, og ideen har fungert veldig godt. Fortellerne er dyktige, og vil fortelle om de nordiske gudene, sier hun.

Det keltiske bandet The Dublin Moorings skal spille den andre konserten. Bandet spiller en blanding mellom keltisk og vikingmusikk.

– De skal spille i skogen og rundt bålet. De sitter på benkene publikum også sitter på, det blir intimt og kanskje mer livlig enn den andre konserten. Det er mange som spør om flere aktiviteter for de voksne. Vi vil greie å lage noe for de unge voksne og voksne også, sier Eilertsen.

Les også:

Einar (26) har vært sommervikar på samme plass i ti år: – Det har vært en spennende reise

Barn og voksne

Under festivalen er det fortsatt mange aktiviteter rettet mot barn. For eksempel kommer «Olaf Skjegglaus» tilbake. Han er igjen på jakt etter krigere til hæren sin.

– Festivalen er et trygt sted for barn å leke. Det er alltid noen som passer på ved vannet eller ved ildstedet. Barna kan være hos vikingen «Olaf Skjegglaus», mens de voksne koser seg på markedet. Vikingen arrangerer en kunstkonkurranse, og barna kan kjempe med skjold og sverd, sier Eilertsen.

– Både barn og voksne kan være med på Björkes gjøglerskole. Barna kommer år etter år for å være med han på akrobatikk og vikingleker, sier hun.

Ellers fylles programmet opp av kampshow, håndverksdemonstrasjoner, flammeshow, barna får lære og sloss, det blir kurs, foredrag og konkurranser. Det står blant annet en demonstrasjon av ølbrygging, matlaging i kokegrop og foredrag om medisinurter på planen.

– Folk som kommer inn skal føle at de kommer tilbake 1000 år i tid. Vi ønsker å lage den stemningen, sier Eilertsen.

Les også:

Her covrer det irske bandet Kari Bremnes

Kommentarer til denne saken